Lenart: S podelitvijo občinskih nagrad in prireditvijo proslavili občinski praznik

Aleksandra Papež
13.11.2021 03:00

V Občini Lenart so morali že pripravljen raznolik program ob praznovanju občinskega praznika okrniti zaradi epidemioloških razmer, a vendar jim je minuli petek uspelo izpeljali osrednjo občinsko slovesnost ter tako zaznamovati 825. obletnico prve pisne omembe Lenarta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Občinski nagrajenci z županom Lenarta Foto: Občina Lenart

Občina Lenart

Ob tem so, kakor je že običajno, nagradili posameznike, ki so s svojim delom pripomogli k razvoju in ugledu občine. Priznanja so prejeli tudi nekdanji učenci OŠ Lenart, ki so pri osnovnošolskem izobraževanju dosegli odličen učni uspeh, ter zlati maturanti z območja občine Lenart. Izpostavili so še izjemno uspešne študente.

Izjemen pomen za družbo

Lepo okrašena župnijska cerkev v Lenartu Foto: Aleksandra Papež

Aleksandra Papež

Podelili so tudi spominske znake Vlade Republike Slovenije za požrtvovalnost v času epidemije. Namenili so jih Zdravstvenemu domu Lenart z direktorjem Jožefom Krambergerjem na čelu, Francu Krivcu, poveljniku civilne zaščite Občine Lenart, Zmagu Šalamunu za obveščanje javnosti s strani podjetja Kreativna PiKA, Mirku Kojcu, namestniku poveljnika civilne zaščita Občine Lenart, in Klaudiji Drašak, sekretarki Območnega združenja Rdečega križa Lenart. Priznanje Občine Lenart sta si prislužila Karin Petko, ki je vsestranska scenaristka in režiserka ter vodja mladinske dramske sekcije KTD Selce, s katere predstavami je ime Lenarta ponesla širom Slovenije, ter Zlatko Gričnik, direktor Doma sv. Lenarta od leta 2008.

Ustanova z Gričnikom na čelu dobro deluje v lokalni skupnosti, v času epidemije pa so pomagali ter s kosili oskrbovali več starejših oseb na območju občine. Plaketo občine sta prejeli podjetji Stildom ter Avtoservis in bar Valerija Milana Vuzma za prizadevno udejstvovanje v organih Območne obrtno-podjetniške zbornice Lenart ter dolgoletno obrtniško delovanje. Bronasti lenarški grb si je prislužilo Društvo prijateljev mladine Slovenske gorice. Društvo združuje prostovoljke in prostovoljce, ki že od leta 2008 pripravljajo počitniške dejavnosti, pohode, izlete, ustvarjalne delavnice in organizirajo brezplačna poletna letovanja za otroke v okviru akcije Pomežik soncu. "To je izjemnega pomena za družbo, za razvoj in vzgojo otrok ter za kvaliteto življenja v občini," so na Občini Lenart zapisali v obrazložitvi.

Bronasti lenarški grb je prejela tudi profesorica, kostumografka, ilustratorka, izdelovalka lutk in mentorica številnih ustvarjalnih delavnic Nina Šulin. V zadnjih letih je kot kostumografka in scenaristka prispevala k več kot 40 predstavam za otroke, mladino in odrasle. Bronasti lenarški grb je prejelo tudi podjetje Avtoprevozništvo Ivan Majer, s.p., za uspešno sodelovanje v okviru stanovskega združenja tukajšnjih prevoznikov in za delo v organih Območne obrtno-podjetniške zbornice Lenart. Srebrni lenarški grb so podelili učiteljici Tatjani Kraner, ki je v dolgoletnem delu prispevala k razvoju šole. Bila je pobudnica za vključitev šole med slovenske eko šole ter bila zaslužna za to, da ima OŠ Lenart danes šolske vrtove. Podjetje KGS Krajnc je prav tako prejelo srebrni lenarški grb za uspešno, inovativno in razvojno usmerjeno poslovanje.

Zlati grb poslancu

Zlati lenarški grb pa so letos podelili Francu Brezniku, poslancu državnega zbora. "Breznik se je s svojim dolgoletnim delom izkazal kot politik in človek, ki razmišlja širše, išče poti in povezave, dobro sodeluje z lokalnimi skupnostmi in dela v dobro širše skupnosti," so zapisali v obrazložitvi. Slovesnost pa so sicer s svojimi nastopi popestrili glasbeniki Špela Pokeržnik in Tim Ribič, Aleksander Živko, Tadej Postružnik, Neža in Robet Ožinger, Denis Čuček ter učenci Konservatorija za glasbo in balet Maribor, podružnične šole Lenart, Izak Lorenc s trobento pod mentorstvom Simona Štelcerja ob spremljavi Tine Hauptman na klavirju. Občina Lenart pa je pripravila tudi video nagovor za svoje občane in občanke, skozi katerega so predstavili opravljeno in doseženo v minulem letu. Župan Občine Lenart Janez Kramberger pa je zbrane na dogodku tudi nagovoril.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta