Magnifico najprej "ubil" dve štajerski muhi, nato pa razvnel in razigral Ptuj

M. St.
28.07.2024 09:30

Na polovici letošnjega festivala Arsana je na ptujski tržnici gostoval popularni, odmevni, a predvsem glasno izvrstni Robert Pešut

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Magnifico na Arsani
Matija Stepišnik

Magnifico je v zaletu, v petek je še koncertiral na Kolpi v Fari, na festivalu Caste, v soboto zvečer pa že na drugem koncu Slovenije, ob Dravi. Polovico letošnje Arsane na Ptuju je obeležil s svojo odlično glasbeno zasedbo, ki obvlada vse od trobent, violin, saksofona pa do nepogrešljivih kitar in bobnov. Na poti na Ptuj je po nesreči, kot je rekel uvodoma, "ubil dve štajerski muhi", zato se je vsem opravičil. Referenca se je seveda nanašala na nedavne zaplete z njegovim obletniškim koncertom v ljubljanskem Tivoliju, od koder so ga po novem v bližnje Stanežiče pregnale okoljevarstvene zapovedi. Odmevne zgodbe je sedaj konec, vse tovrstne polemike gor ali dol, dejstvo ob vsem skupaj je, da je Robert Pešut v odlični glasbeni formi, ko praznuje 30 let svoje glasbene kariere. To je dokazal tudi na ptujski tržnici, ki je bila prijetno polna in dobro, prešerno razpoložena.

Matija Stepišnik

Bil je imeniten večer glasbe in vmesnih kabarejskih točk, v njem je Magnifico v dveh urah poslušalke in poslušalce popeljal skozi svoje temeljne komade, od tistih, ki so ga "prerasli, postali večji od njega", prek šlagerjev njegovega sloga, glasbenih umetnin pomembne sporočilne vrednosti do hitrov, ki so s svojo popularnostjo in odmevnostjo prestopili slovenske meje. Celo tisti gostje, ki so v parterju (pre)dolgo vztrajali v svojih stolih, so na koncu zaplesali z "duševnim pastirjem" še enega toplega večera na festivalu Arsana. Ob enajstih se je noč za nekatere šele prav začela, mesto je bilo polno in živahno. Lepo. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta