Majstri iz Lenarta 12 nedelj tekli na Zavrh. Sneg, dež zanje nista ovira

Aleksandra Papež Aleksandra Papež
26.02.2023 04:20

Osem let že člane društva iz Lenarta ob nedeljah pozimi povezuje tek. Doslej niso odpovedali še nobenega teka. Zadnjega so odtekli na ŠRC Polena in podelili priznanja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tudi sneg ni ovira za tekače.
Arhiv Društva

V začetku februarja so člani društva Majstri Lenart uspešno zaključili zimsko tekaško ligo. Skupaj 30 tekačev, starih 18 do 75 let, je letos teklo ob nedeljah na Zavrh oziroma drugod. "Zimsko ligo smo pričeli 13. novembra lani. Vsako leto je dvanajst tekem, za končno uvrstitev upoštevamo osem najboljših rezultatov. Sedem tekem je po naši redni poti na Zavrh, ena je sprint v klanec, dvakrat uberemo daljšo pot, dvakrat pa se odpravimo še na Pohorje," je opisal koordinator lige in vodja društva Gorazd Voglar.

Zimski tek od leta 2015

Že od leta 2015 jih druži zimski tek ob nedeljah, z leti število udeležencev raste. Tekmovalci so zato tudi razdeljeni v več kategorij. Prijavnina za ligo in hkrati članarina je 50 evrov, vključuje pa tudi darilo kluba in donatorjev, okrepčilo po vsaki tekmi, zaključek s podelitvijo, medalje ter praktične nagrade. Majstri organizirajo še nočne trening teke, božični tek po Lenartu ter družabno srečanje na družinski kmetiji Dreier.

Tudi sneg ni ovira za tekače.
Arhiv Društva

"Ni popuščanja je naš moto in res že osem let dvanajst hladnih nedelj v letu skupaj pretečemo. In res se moramo pohvaliti, da do zdaj nismo odpovedali niti enega teka," je ponosen Voglar. Ligo so letos zaključili s tekom na ŠRC Polena, kjer so odtekli deset krogov ter podelili nagrade. "Med moškimi do 45 let je bil najboljši Aleš Zelenik, drugi Franci Žökš in tretji Miran Lešič. Med moškimi nad 45 let je bil prvi Marjan Rihtarič, drugi Andrej Roškarič in tretji Boris Domanjko. V kategoriji žensk pa so se odlično odrezale Vesna Lešič, Urška Krajnc in Natalija Kraner." Voglar je po izobrazbi športni trener in organizira še poletne plavalne tabore za otroke, z mislimi pa je, skupaj z drugimi člani društva, že pri štiriurnem Mr. Bo teku, ki ga v Lenartu pripravljajo marca.

Vito Kraner dobil nagrado

Morda se jim prihodnjo zimo pridružite tudi vi, saj so ob koncu lige izžrebali še srečneža, ki je prejel polet s panoranskim letalom nad Slovenskimi goricami, za kar gre zahvala pilotu Vitu Kranerju, ki tudi sam teče, ter Aero klubu Sršen Cerkvenjak.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta