Marjeta na Dravskem polju: Prenovili bi krajevni dom in pošto

Damijan Toplak Damijan Toplak
06.08.2022 03:00

Če bodo uspeli pridobiti izvajalca, bodo v občini Starše še letos prenovili prostore krajevne skupnosti, kjer je tudi pošta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sedanje prostore poštne poslovalnice v Marjeti na Dravskem polju bodo iz kletnih prostorov preselili v prtličje.
Andrej Petelinšek

Sedanji objekt bodo nadzidali, energetsko sanirali, za je okvirno predvidenih 630 tisoč evrov. Pri tem računajo na približno 170 tisoč evrov sofinanciranja iz evropske kohezijske politike za obdobje 2014 do 2020 oziroma iz državnih sredstev. Ob tem velja omeniti, da gre za ponovljen razpis, saj sta na prvotni razpis prispeli dve ponudbi, katerih izvedbene cene pa so presegale izhodiščno razpisno ceno za kar 50 odstotkov.

Tudi za kulturo in razvedrilo

Prenovljeni prostori bodo namenjeni javni upravi, v mansardnem delu pa tudi kulturi in razvedrilu. V stavbi bodo imela prostore različna lokalna društva, tudi tamburaši in KUD Ivan Lončarič iz Trnič, kakor sama krajevna skupnost. Še naprej bo tam poslovalnica pogodbene pošte, ki jo ima odprto zasebnico, a se bo iz kletnih prostorov preselila v pritličje, v mansardi pa bo večnamenski prostor. Predvidena je tudi energetska sanacija stavbe, ki bo po novem namesto s kurilnim oljem ogrevana s toplotno črpalko na sistem zrak-voda, novi bodo LED-razsvetljava, fasada in stavbno pohištvo, po novem bodo sanitarije ločene.

Tako naj bi bili videti novi prostori Krajevne skupnosti Marjeta - Trniče in zasebne pogodbene pošte.
Občina Starše

Ločen dostop do društvenih prostorov

Do večnamenskih društvenih prostorov je po novem predviden ločen dostop preko pokritega zunanjega stopnišča na zahodni strani objekta. Podpis pogodbe je predviden že v avgustu, dela pa naj bi bila sklenjena že do konca letošnjega leta, kar je bil tudi pogoj za pridobitev sredstev iz naslova energetske sanacije objekta, pojasni starški župan Stanislav Greifoner. Do obdobja koronavirusa je tam enkrat tedensko delovala zdravstvena ordinacija, a je bila zaradi relativno slabega obiska ukinjena oziroma preseljena v Starše. Na aktualni razpis za gradnjo prenovljenih prostorov Krajevne skupnosti Marjeta - Trniče se lahko potencialni gradbinci prijavijo do 12. avgusta in župan Greifoner izraža upanje, da bodo tokrat le dobili primernega izvajalca del za to pomembno investicijo za kraj Marjeta na Dravskem polju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta