Mlada plesalca sta si priplesala svetovno prvenstvo

Tomaž Ajd
04.07.2021 04:00
Nik Visnovič in Izaja Potočnik Smogavec sta državna prvaka, tudi drugi plesalci Plesnega studia Plohl uspešni.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Izaja Potočnik Smogavec in Nik Visnovič s trenerko Martino Plohl Foto: Arhiv studia
Arhiv Plesnega Studia Plohl

Mladi plesalci Plesnega studia Plohl iz Slovenske Bistrice nadaljujejo doseganje izjemnih uspehov. Še posebej sta se pred tednom izkazala Nik Visnovič in Izaja Potočnik Smogavec, ki sta v Medvodah med mladinci osvojila naslov državnih prvakov, in sicer v kombinaciji desetih plesov, standardnih in latinskoameriških. Tako bosta že tretjič nastopila na svetovnem prvenstvu v desetih plesih. Poleg tega bosta Nik in Izaja prvič tekmovala na mladinskem svetovnem prvenstvu v standardnih plesih, saj sta na državnem prvenstvu v Račah osvojila drugo mesto. Še z enim drugim mestom sta si priborila tudi nastop na mladinskem svetovnem prvenstvu v latinskoameriških plesih.

Plesalci z vodjo šole ob prejšnjih uspekih: (z leve) Maša Bencak, Jan Hafner, Martina Plohl, Vid Šteinfelser, Izaja Smogavec Potočnik, Nik Visnovič in Zara Avsec Foto: Arhiv Plesnega Studia Plohl
Arhiv Plesnega Studia Plohl

Varovanci Plesnega studia Plohl so na državnih prvenstvih v juniju dosegli še vrsto drugih vrhunskih uvrstitev. Med drugim sta v Brežicah naslova državnih prvakinj v standardnih in latinskoameriških plesih osvojili Žana Lovrec med pionirkami 2 in Anika Nagode med mladinkami 2. Na državnem prvenstvu v standardnih plesih v Radljah ob Dravi sta Erik Rampre in Ana Vidovič med pionirji osvojila srebrno medaljo, med mladinkami pa je bila Žana Hudin tretja. Na državnem prvenstvu v latinskoameriških plesih v Račah sta Erik in Ana osvojila bronasto medaljo, tretje mesto si je znova priplesala tudi Žana Hudin.

Na državnem prvenstvu v kombinaciji desetih plesov sta med pionirji Erik Rampre in Ana Vidovič osvojila srebrno medaljo, Lan Pristovnik in Mimi Godec pa sta bila tretja. Uspeh plesalcev iz Slovenske Bistrice je s tretjim mestom pri mladinkah dopolnila Hudinova.

"Na svoje varovance sem izjemno ponosna, saj so se maksimalno izkazali in kljub težkim in predvsem drugačnim časom pokazali velik napredek in predanost. Pridno in marljivo delo se je tako pokazalo v doseženih rezultatih, na katere smo vsi izjemno ponosni. Zdaj gredo najprej na zaslužene počitnice in odmor, nato pa ponovno zavihamo rokave in novim zmagam naproti," ne skriva zadovoljstva Martina Plohl, glavna trenerka in koreografinja Plesnega studia Plohl.

Martina Plohl tudi vabi vse plesne navdušence, da se jim pridružijo v novi plesni sezoni v septembru in zaplešejo z njimi v Plesnem studiu Plohl.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta