Na Ptuju spet vožnje s Čigro po Dravi in z Zapeljivcem po mestnem jedru

Darja Lukman Žunec Darja Lukman Žunec
14.05.2023 03:11

Turistična ladjica ob koncih tedna in mestno vozilo Zapeljivec vsak dan za obiskovalce mesta

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vožnja z ladjico Čigra je privlačna za turiste. 
Stanko Kozel

Pia Kristan iz Zavoda za turizem Ptuj pravi, da sta z majem obiskovalcem Ptuja ponovno na voljo plovba s turistični ladjico Čigra in vožnja z električnim vozilom Zapeljivec. "Obiskovalce vabimo, da doživijo drugačen pogled na znamenito brezčasno ptujsko veduto z reke Dravo med plovbo s turistično ladjico Čigra po njej. Vabimo pa tudi, da obiskovalci doživijo čare starega mestnega jedra tako, da se zapeljejo z električnim vozilom Zapeljivec. Lepi sončni dnevi tako v maju vabijo v zeleni objem narave, v prihajajočih toplih mesecih pa jih bomo z veseljem preživljali ob vodi, naj bo to reka Drava ali Ptujsko jezero. Turistična ladjica Čigra ponovno pluje od minule sobote in bo na voljo vse do septembra," napoveduje Kristanova.

Zapeljivec znova vozi po Ptuju.  
Mankica Kranjec

Ladjica Čigra bo vozila ob sobotah in nedeljah, vstopna mesta so, kot že običajno, pristanišče Ranca, Gostilna Ribič in Terme Ptuj. Vozila bo ob sobotah od 16. ure do 18.30 ter ob nedeljah od 14.30 do 18.30.

Vožnja traja eno uro, cenik ter druge informacije, tudi o vožnji z Zapeljivcem, obiskovalci najdejo na spletni strani Visit Ptuj. Ob tem Kristanova vabi, da si obiskovalci, ki si želijo pobliže spoznati kulturne znamenitosti in naravno dediščino Ptuja z okolico na ladjici Čigra, rezervirajo vodeni ogled.

Električno vozilo Zapeljivec je namenjeno vsem, predvsem pa starejšim, gibalno oviranim osebam ter turistom. Naročijo ga lahko vse dni v tednu med 9. in 17. uro po telefonu 051 20 40 20, ustavijo pa ga lahko tudi med vožnjo. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta