Najboljšo kislo juho so skuhali v Bišečkem Vrhu

Aleksandra Papež Aleksandra Papež
12.11.2022 04:20

Ob občinskem prazniku v Trnovski vasi so tekmovali v kuhanju kisle juhe.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
ŠD Kenguru

Eden bolje obiskanih dogodkov v sklopu praznovanja občinskega praznika Trnovske vasi je tekmovanje v kuhanju kisle juhe, ki ji tam rečejo kisla župa. Letos so dogodek ponovno lahko pripravili v polni meri, saj so prebivalci vsakega od sedmih naselij v občini sestavili svojo ekipo.

Skrivnost je v začimbah

Komisija je presodila, da je najboljšo juho pripravila ekipa Bišečkega Vrha, drugo mesto si je prikuhala ekipa iz Biša, tretjo pa ekipa iz Ločiča. "Skrivnost je v začimbah, zelo pomembno pa je tudi, da jed pripravljaš z veseljem," je povedala Renata Petrič, članica ekipe iz Biša, ki si je letos prislužila kar dva pokala, saj se ob kuhanju tekmuje tudi v urejenosti prostora za pripravo juhe. Prav vse izvirno pripravljene stojnice so se šibile pod dobrotami, pecivom in piškoti, kar priča o trudu vseh ekip. Najbolj urejeno stojnico pa je po mnenju komisije pripravilo naselje Biš, drugo najbolj urejeno stojnico so pripravili krajani Črmlje, tretji v urejenosti stojnice so bili krajani Trnovskega Vrha. Ekipe so si za to priložnost dale izdelati tudi enotne majice in predpasnike.

Prišli tudi masterchefovci

Dogodek je povezovala Dušanka Škamlec, za glasbo so poskrbeli domačini, ansambel Opev. Da je bilo kuhanje bolfenške kisle juhe letos toliko bolj posebno, je poskrbela komisija, ki je ocenjevala juhe, saj so jo sestavljali tudi tekmovalci televizijskega šova Masterchef - Maša Trubačev, Sašo Dolenec in Ljubislav Petrovski ter Tim&Jure, 2uber lačna. Po dogodku so kisle juhe lahko okusili še obiskovalci. Da so bile vse juhe dobre, potrjuje dejstvo, da so bili kotli vseh ekip na koncu prazni.

Tekmovanje v kuhanju kisle juhe je letos ob podpori Trnovske vasi organiziralo Športno društvo Kenguru, ki je tudi s tem dogodkom obeležilo 20. obletnico delovanja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta