Nekdanji župan prvi častni občan Benedikta

Marjan Toš
16.07.2022 03:00

Na slovesnosti ob prazniku občine so za prvega častnega občana občine razglasili dolgoletnega župana Milana Gumzarja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Milan Gumzar (levo) s sedanjim županom Benedikta Milanom Repičem.
Arhiv Občine Benedikt

Listino z nazivom častni občan je sedanji župan Milan Repič podelil prvemu in dolgoletnemu županu Milanu Gumzarju, ki je v občini še vedno zelo cenjen in spoštovan. Leta 1976 je Gumzar postal tajnik takratne Krajevne skupnosti Benedikt in bil nato med letoma 1994 in 1998 tudi predsednik lenarškega občinskega sveta. V tem času je bil tudi predsednik vseslovenskega združenja krajevnih skupnosti, ki so vodile postopke za ustanovitev samostojnih občin. Leta 1998 je tudi Benedikt postal samostojna občina. Gumzarju so ljudje izredno zaupali in podpirali njegova prizadevanja, saj je bil za župana izvoljen še štirikrat. V 20 letih županovanja se je zavzemal za celovit razvoj občine na številnih področjih. Zgrajeni so bili nova osnovna šola, športna dvorana, vrtec, kanalizacijsko omrežje s čistilno napravo, cestna infrastruktura, industrijska cona in stanovanjska naselja. Izvrtana je bila tudi vrtina za termalno vodo, katere izkoriščanja pa mu ni uspelo uresničiti. Gumzar je bil v letih 2008-2011 tudi poslanec.

S svojim vsestranskim delovanjem se je trajno zapisal v zgodovino Benedikta in v tej občini, ki je dosegla izjemen družbeno-gospodarski razvoj in hitro demografsko rast, pustil trajne in globoke sledi. Ob prejemu naziva je dejal: "Naziv častni občan Občine Benedikt je nagrada, ki mi bo v življenju pomenila največ. Iz nje je razvidno, da moje delo v preteklosti ni bilo zaman in med ljudmi ni bilo slabo ocenjeno. Niti v sanjah si nisem zamišljal, da bi ta čast lahko doletela mene. Na naziv častnega občna Benedikta sem izredno ponosen, ker imam svoj kraj rad."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta