Novoustanovljeno Društvo vinskega kraljestva Jeruzalemsko-Ormoških goric za pospešek turizmu in vinarstvu

Darja Lukman Žunec Darja Lukman Žunec
11.06.2023 04:25

Pred kratkim je nekaj nekdanjih članov Turistično-kulturnega društva Ivanjkovci, ki so se jim pridružili navdušenci nad enologijo in turizmom, ustanovilo novo društvo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Člani društva so prepričani, da si Jeruzalemsko-Ormoške gorice zaslužijo (še) več priložnosti.
Denis Žuran

Poimenovali so ga Društvo vinskega kraljestva Jeruzalemsko-Ormoških goric. Njihovi cilji so prirejanje dogodkov na področju vinogradništva, vinarstva in turizma, ki bodo prispevali k promociji tega območja. Kot je ob ustanovitvi povedala predsednica novega društva Katja Kolarič, je namen prispevati čim več, da bi v ormoški občini in v Ivanjkovcih z okolico ohranili in širše predstavili izredno bogato in več kot stoletno tradicijo vinogradništva in vinarstva.

Pomemben član novega društva je tudi vinski kralj oziroma vinska kraljica Jeruzalemsko-Ormoških goric. Znano je, da imajo zadnji dve leti na tem območju zelo dejavnega vinskega kralja Tilna Sedlaka, ki izhaja iz znane vinogradniške družine iz občine Središče ob Dravi. Društvo želi s svojimi prireditvami in prizadevanji območje popeljati, kakor se je izrazila Kolaričeva, "v sam vrh vinarstva v Sloveniji". Tudi sama ima bogate izkušnje, saj prihaja iz vinogradniško-vinarske družine, zelo je izkušena na področju turizma, bila je tudi že vinska kraljica Jeruzalemsko-Ormoških goric.

Predsednica društva Katja Kolarič (prva z desne) je nekdanja vinska kraljica Jeruzalemsko-Ormoških goric. (FOTO: Vid ROTAR)
Vid Rotar

Društvo vinskega kraljestva si je zadalo bogat program promocije domačih vin, razvoja vinarskega turizma, organizacije vinskih dogodkov in tudi ohranjanje kulturne dediščine in tradicije tukajšnjih domačinov. V svoje vrste zdaj vabijo vse, ki se želijo povezati in združiti moči, ter tiste, ki jih takšna dejavnost zanima. "Veseli bomo prav vsakega člana, ki je pripravljen kakorkoli sodelovati in bo v pomoč pri doseganju ciljev društva. Ponosni pa smo tudi na podporo, ki nam jo je pri ustanavljanju društva že izkazala ormoška občina z županom Danijelom Vrbnjakom," sklene pobudnik ustanovitve društva Mihael Črešnjevec.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta