Občina Ptuj zaman iskala najemnika v parku Ljudski vrt, lokal za zdaj ostaja zaprt

hb
15.05.2023 15:10

Ptujska občina po neuspešnem razpisu za izvajanje gostinskih storitev v Ljudskem vrtu v novi razpis z nižjo mesečno najemnino.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Najemnika lokala v Ljudskem vrtu še iščejo. 
Hojka Berlič

Potem ko je ptujska občina z dosedanjo najemnico objektov v parku Ljudski vrt sklenila dogovor o sporazumni prekinitvi najemne pogodbe, je občina v aprilu z razpisom zaman iskala novega izvajalca gostinskih storitev, ki bi moral občini plačati najmanj 870 evrov najemnine. Zdaj razpis ponavljajo, najmanjša vrednost mesečne najemnine pa tokrat znaša 610 evrov. Ostali pogoji in merila petletnega najema dveh montažnih objektov, vsakega v velikosti okoli 18 kvadratnih metrov, ostajajo enaki. Najemnik mora ponudbo zagotavljati vsako leto najmanj v obdobju od 1. aprila do 30. septembra. Čas obratovanja lokalov je največ do 21. ure oziroma v času poletnih šolskih počitnic do 21.30, pri čemer ima najemnik sicer možnost, da se z občino dogovori tudi za dodatno obratovanje zunaj tega časa. Ob objektih, ki jih je občina postavila pred dvema letoma, se nahaja tudi lesena terasa velikosti 90 kvadratnih metrov, na kateri bo najemnik lahko uredil letni vrt. Rok za oddajo ponudb je 23. maj.

Kot je znano, je občina v enem od montažnih objektov uredila nujno potrebne sanitarije, ki so javne in tako ob gostih lokala namenjene tudi brezplačni uporabi vseh drugih obiskovalcev priljubljenega parka. Sanitarije so kljub temu, da občina novega najemnika za objekta za zdaj še ni uspela najti, že nekaj časa odprte, in sicer od 10. do 18. ure. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta