Otvoritev športne dvorane: Odmevalo Hej, hej, Duplek

Mihela Kaloh Mihela Kaloh
24.10.2020 05:00

"Imamo jo, lepa je in naj nam dolgo služi." S temi besedami je župan občine Duplek Mitja Horvat slavnostno namenu predal večnamensko športno dvorano v Spodnjem Dupleku. Objekt, ki je v prvi vrsti namenjen vadbi šolarjev tamkajšnje osnovne šole, v popoldanskem času pa tudi rekreativnim športnikom in društvom, se ponaša s štirimi vadbenimi prostori za pouk športne vzgoje. Funkcionalno je dvorana ločena na vzhodni in zahodni del, je bilo izpostavljeno v predstavitvenem posnetku.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
MP Produkcija

V pritličju vzhodnega dela so garderobe in drugi servisni prostori, v nadstropju pa vadbeni prostor za fitnes. Zahodni del obsega centralno športno dvorano s 300 sedišči, ki jo je mogoče uporabljati kot enoten prostor za futsal, odbojko, košarko ali rokomet. Pregraditi pa ga je mogoče v tri manjše vadbene prostore. Skupna površina objekta znaša 2551 kvadratnih metrov, s šolo pa je dvorana povezana z veznim hodnikom.

"Več kot 740 otrok iz našega zavoda bo uporabljalo prostore za šport in druge dejavnosti. Obdaja nas veselje, da je pred nami novo obdobje, ko bomo imeli odlične prostorske pogoje za doseganje boljših in višjih rezultatov," je dejal ravnatelj OŠ Duplek Đano Novak.

Dvorano je mogoče pregraditi.
MP Produkcija

Zaradi epidemiološke situacije je otvoritev potekala s številnimi omejitvami, a zato nič manj spektakularno. "Današnji dogodek je pomemben mejnik v zgodovini naše občine. Prav vsi smo lahko ponosni in veseli ob tem našem skupnem uspehu," je povabljene goste nagovoril župan Horvat, pri čemer ni skoparil s pohvalami in zahvalami projektantu Andreju Šmidu, izvajalcu Lesnini MG opremi, občinskemu svetu in direktorici občinske uprave Nataliji Jakopec ter drugim zaslužnim.

Preko video posnetkov so otvoritev dvorane pozdravili tudi predsednik republike Borut Pahor in številni znani Slovenci, od Nine Pušlar, nogometaša Marcosa Tavaresa, legende slovenske košarke Slavka Kotnika do komika in voditelja Tadeja Toša in akrobatske skupine Dunking Devils. V živo pa so oder prepustili domačim glasbenikom. Nastopili so učenka Amaya Krašna v duetu s pevko Majo Keuc, Žan Hauptman s kitaristom Filipom Vadnujem, Lukasovi harmonikarji in Vesna Majerič s plesno skupino. Mladinski pevski zbor OŠ Duplek s solisti je v ta namen posnel dupleško navijaško himno Hej, hej, Duplek.

Skoraj ničenergijski objekt, ki bo v Duplek pripeljal tudi mednarodne športne dogodke, je bil sofinanciran z državnimi sredstvi Eko sklada. Skupna vrednost investicije znaša dobre tri milijone evrov, od česar so pridobili za 1,37 milijona evrov sofinancerskih sredstev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta