Perutnina Ptuj donirala gasilcem za pomoč pri organizaciji Poli maratona

Hojka Berlič Hojka Berlič
15.07.2023 03:20

Z donacijo 5600 evrov so se zahvalili osmim prostovoljnim gasilskim društvom za vsakoletno pomoč pri organizaciji Poli maratona

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
David Visenjak je predstavnikom osmih gasilskih društev predal simbolični ček.
Hojka Berlič

Podjetje Perutnina Ptuj se je po letošnjem že 21. rekreativnem Poli maratonu prejšnji teden z donacijo zahvalila prostovoljnim gasilcem in jim namenila ček v višini 5600 evrov. "Donacijo smo namenili osmim društvom, ki so vsako leto prisotna na trasi Poli maratona. Donirali smo tudi v letih, ko maratona nismo izvedli, saj želimo ohranjati noto odgovornosti do okolja. Gasilci so nam še posebej ljubi, saj niso z nami samo na ta dan, temveč vse leto, z ljudmi, ki so tudi zaposleni v Perutnini Ptuj. Spoštujemo vrednote gasilstva v Sloveniji, predvsem pa vlogo, ki jo opravljajo v okolju," je ob donaciji dejal David Visenjak, član uprave podjetja. Izpostavil je še, kakov velik organizacijski zalogaj je Poli maraton, koliko koordinacije in vpetosti ljudi je potrebne. Prav gasilci pa so pomemben del tega. Kot je pojasnil direktor Kolesarskega kluba Perutnina Ptuj Marjan Kelner, da dogodek gladko poteka, pomaga več sto prostovoljcev različnih društev, posameznikov.

 Kolesarski Poli maraton 
Andrej Petelinšek

"25 naših članov vsako pomaga, že od časa, ko je bil start v Moškanjcih. Običajno dogodek izkoristimo tudi za naše druženje. Pri nas je vzdušje tako, da pomagajo vsi, stari od 15 let pa vse do veteranov," je dejal Daniel Mlinarič, PGD Gabrnik. Na pomoč vedno rado priskoči tudi okoli 20 gasilcev PGD Pacinje, saj trasa poteka tudi skozi naselje Pacinje. "To, da drug drugemu pomagamo, je pravzaprav naše poslanstvo. Zraven bomo še naprej, saj je to dragocen dogodek za Ptuj. Donacija je vsekakor lepa gesta," je zaupal predstavnik tega društva Boštjan Ciglar. Del donacije bo šel še PGD Biš, PGD Desenci, PGD Grabšinski breg, PGD Destrnik, PGD Hajdoše in PGD Vitomarci. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta