Pija Debeljak je v Slovenski Bistrici odprla drugi butični lokal

Tomaž Ajd
02.01.2022 03:45
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Pija Debeljak v svojem novem lokalu

Osebni arhiv

Butične slaščice v Slovenski Bistrici so odslej na voljo tudi na drugi lokaciji. Potem ko je Pija Debeljak pred devetimi leti Cuker kuhno odprla na grajskem dvorišču, je ta sredi decembra zaživela še v Partizanski ulici, nasproti dvorane Bistrica. Lastnica Cuker kuhne se je namreč odločila, da bo svojo dejavnost razširila. "Posledica koraka je gibanje. Vedela sem, da potrebujem prostor za povečanje dejavnosti izdelave slaščic in pekovskih izdelkov, vendar zaradi družine čas v preteklosti za to še ni bil primeren. Želela sem ostati v lokalnem okolju in leta čakala, da najdem primerno lokacijo. Na gradu se kavarna odlično obnese v poletnem času, pozimi pa zaradi majhnosti prostora bolj kot ne sameva," svojo odločitev pojasnjuje Pija Debeljak.

Polne domačih okusov z noto drugačnosti

"Cuker kuhna na novi lokaciji združuje vse, kar sem gradila v prejšnjih letih. Popolnoma domače slaščice, katerih okuse so stranke sprejele za svoje najljubše. Nadgrajena je ponudba s pestrostjo okusov v vitrini. Čar mojega dela je, da lahko z izraznostjo kreativnosti nenehno spreminjam okuse, ki jih lahko poskusite določen čas. Ostajam še vedno jaz v nadgrajeni obliki. Slaščice pa še vedno polne domačih okusov z noto drugačnosti," poudarja.

V novem lokalu proizvaja in prodaja slaščice vseh vrst. V ponudbi so slaščice v kosih - tortice, kolački za otroke, krofi z drožmi, buhteljni, cimetove rolice, bubble vaflji, palačinke z različnimi nadevi, gurmanska vroča čokolada in različni paketi piškotov. "Ponudba v trgovinici je razširjena s tortic na piškote in sveže kvašene izdelke, primerne za začetek dneva. Dodala sem tudi nabor piškotov in sveže pečenih bubble vafljev, katerih oblika izhaja iz japonske sladke kuhinje. Pridružile so se jim tudi palačinke velikanke. Skratka, s ponudbo sem zaključila krog potreb, ki jih potrebujemo za sladko razvajanje," pravi slaščičarka.

Pretežno surovine lokalnih proizvajalcev

Sicer pa Pija Debeljak, ki je zagovornica slogana Podprimo lokalno, za peko uporablja pretežno surovine lokalnih proizvajalcev. Dodaja, da so prvi odzivi gostov odlični. Lokal v Partizanski ulici je odprt vsak dan od ponedeljka do petka med 7. in 17. uro, v soboto pa med 7. in 12. uro, medtem ko je kavarna s teraso na grajskem dvorišču odprta od aprila do oktobra vsak dan med 9. in 19. uro.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta