Pragersko: Popolna zapora Ptujske ceste

Tomaž Ajd
20.11.2021 04:00

Do konca leta 2023 bodo živeli z gradbiščem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Takšen bo nov podvoz.
Foto: Direkcija za infrastrukturo

Direkcija RS za infrastrukturo

Zaradi gradnje novega podvoza na Pragerskem je od preteklega petka popolnoma zaprta Ptujska cesta na območju nivojskega prehoda čez železniško progo v dolžini približno 160 metrov. Zapora je predvidena do 30. maja 2023.

Direkcija RS za infrastrukturo obvešča, da je v času popolne zapore za osebna vozila, avtobuse in tovornjake voden obvoz po obvoznici Pragersko. Traktorji so preusmerjeni po vzporednih lokalnih cestah in poljskih poteh. Za pešce in kolesarje je čez območje tirov vzpostavljen zavarovan nivojski prehod. Pešci lahko v smeri Gaja pri Pragerskem in iz njega dostopajo do začasnega prehoda mimo stanovanjskih objektov ulice Ob železnici. Začasni dostop za stanovalce ulice Ob železnici pa poteka po začasno vzpostavljeni cesti. Na Direkciji RS za infrastrukturo vse uporabnike, predvsem pa krajane Pragerskega, vljudno prosijo za previdnost, strpnost in upoštevanje začasne prometne signalizacije. Vsem udeležencem v prometu, uporabnikom te ceste in občanom, ki vsak dan uporabljajo ta odsek ceste, pa se zahvaljujejo za potrpežljivost in razumevanje.

Tudi sicer bodo morali krajani Pragerskega naslednji dve leti živeti z gradbiščem. Projekt vozlišča z ureditvijo železniške postaje in izgradnjo podvoza vključuje rekonstrukcijo postajnega poslopja, izgradnjo cestnega podvoza skozi Pragersko, ureditev dostopa potnikov na perone (podhod s stopniščem in dvigalom), cestnih ureditev in parkirišč, gradnjo dveh pokritih peronov, ureditev mosta in prepustov, ureditev pasivne in aktivne protihrupne zaščite in vodne mreže, izvedbo telekomunikacijskih naprav in signalno varnostnih naprav, ureditev komunalnih vodov, rušitve objektov in stavb ter prestavitev plinovoda, plinske postaje in telekom antene. Ocenjena vrednost naložbe znaša 88,9 milijona evrov. Zagotovljeno je sofinanciranje projekta z evropskimi sredstvi v okviru Evropskega sklada za regionalni razvoj v višini 40 milijonov evrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta