Ptujski Kino brez stropa vrata odpre v četrtek

Hojka Berlič Hojka Berlič
13.07.2024 06:00

Priljubljeni letni kino bo letos na dvorišču Mestnega kina Ptuj z vrhunci pretekle kinematografske sezone razvajal od 18. julija do 25. avgusta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kino brez stropa vsako leto privabi številne ljubitelje filmov.  
Mestni kino Ptuj

Kino brez stropa je projekt Mestnega kina Ptuj, ki že od leta 2010 ljubiteljem filmske umetnosti ponuja ogled najbolj nepozabnih filmov pretekle kinematografske sezone pod poletnim milim nebom. Začetki ptujskega letnega kina so bili na dvorišču Dominikanskega samostana, več let je gostoval na Ptujskem gradu, leta 2019 se je preselil na grič Panorama, v koronskem letu 2020 se je prelevi v 1. ptujski drive-in kino, v letih 2021 in 2022 pa začel s projekcijami filmov na sedanjem prizorišču - dvorišču za kinom. Ob tem so vsako leto nekatere izmed projekcij pospremljene še s koncerti in dodatno ponudbo, večkrat pa gostuje na različnih drugih lokacijah v najstarejšem mestu.

Letos bo priljubljeni Kino brez stropa na dvorišču za kinom zaživel v četrtek, 18. julija, ob 21. uri s projekcijo filma Popolni dnevi (Perfect Days). "Wim Wenders se vrača v Tokio, da bi posnel ganljivo filmsko pesem o iskanju lepote v drobnih trenutkih vsakdanjega življenja. Film z nostalgičnim soundtrackom, ki vključuje klasike Louja Reeda, Patti Smith, Nine Simone in drugih, je Kojiju Jakušoju prinesel nagrado za najboljšega igralca v Cannesu," otvoritveni film napovedujejo organizatorji. Večer bosta obiskovalcem še polepšala Albin Bezjak s predvajanjem nostalgične glasbe s kaset in osvežilni točilni pult Kavarne Bodi.

Do nedelje si bodo nato sledile projekcije filmov Kaskader (The Fall Guy), Izzivalci (Challengers) in Rdeče nebo (Roter Himmel). Gledalci bodo lahko nato v projekcijah na prostem uživali vse četrtke, petke, sobote in nedelje do 25. avgusta. Vhod na dvorišče je skozi dvorano kina. Če bo deževalo, pa bodo projekcije v dvorani. Kino brez stropa se bo poslovil v nedeljo, 25. avgusta, ob 21. uri s projekcijo filma Gepack. "Odlični odzivi nas spodbujajo, da bomo v prihodnje skušali s filmi okupirati še druga zanimiva prizorišča, ki jih v našem mestu in okolici kar mrgoli," pa še sporočajo iz Mestnega kina Ptuj.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta