Ruše: Razstava fotografij, ki so na ogled pod vodo

ANIK
24.07.2022 03:00

Razstava fotografij, ki so bile izbrane na natečaju Občine Ruše, je sedaj na ogled v bazenu. Prvo nagrado prejela fotografija Spominčice Anite Kirbiš.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prvonagrajena fotografija avtorice Anite Kirbiš
Anita Kirbiš

Občina Ruše je tudi letos razpisala fotografski natečaj za najboljše fotografije, posnete v občini Ruše. Z njim želijo prikazati utrinke kraja in vsakdana ter jih deliti. Tema tokratnega natečaja so bili narava, arhitektura, urbana središča z uličnim utripom. Na natečaju so lahko sodelovali ljubiteljski in profesionalni fotografi. Fotografije, ki so ustrezale razpisnim merilom, so izbirali v dveh delih. Vse prispele so objavili facebook profilu občine, nato pa so v finalni izbor uvrstili deset fotografij, ki jih je zatem ocenjevala še strokovna komisija.

Anita Kirbiš z županjo Ruš Urško Repolusk
Joško Pernat

Na slovesnosti, na kateri so podelili občinske nagrade, so razglasili najboljše fotografije in jih razstavili na prizorišču v Športnem parku Ruše. Najboljša oziroma na prvem mestu je bila fotografija Spominčice, ki je postala naslovna fotografija Občine Ruše na spletu, avtorice Anite Kirbiš. Drugo mesto je zasedel Aleš Žunko s fotografijo Šumik drevo, tretje mesto pa Gabriela Stefanov s fotografijo Urbana središča z uličnim utripom. Ob zahvalah in čestitkah so prejeli tudi praktične nagrade. Po prireditvi so fotografije razstavili še na podvodni razstavi v bazenu Športnega parka Ruše, kjer si jih lahko ogledate. Vzemite kopalke, ker je razstava pod vodo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta