Skladbo mladega Trnovčana izbrala francoska založba

Aleksandra Papež Aleksandra Papež
27.02.2022 04:00

Žan Šteflič je izdal drugi komad in uspel. Izbrala ga je francoska založba High Five Music Records, ki ima skupno kar štiri milijone sledilcev na kanalu, kjer je Žanova skladba Falling Deeper, pa 1,7 milijona.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Žan Šteflič kot DJ
Osebni arhiv

"Nisem mogel verjeti, ko sem prejel njihov odgovor. To je odlična priložnost, da svetovna javnost sliši za ustvarjalca Fall The Sky, kakor se glasi moje umetniško ime," razloži 23-letni glasbeni ustvarjalec, ki je po izobrazbi strojni tehnik, a je po očetovi prezgodnji smrti svojo strast odkril v glasbi.

"Tudi moj oče se je ukvarjal z glasbo in mislim, da sem ta čut za to smer umetnosti podedoval po njem," meni Žan Šteflič, ki že dolgo igra klavir, na področju glasbene produkcije, ki ga je popolnoma navdušila, pa sta njegov zgled ameriška DJ-a, duo The Chainsmokers. Leta 2016 se je pričel učiti na tem področju, saj res ne gre čez noč. "Treba se je priučiti programa, najti svojo smer. Moj prvi komad je bil v smeri tropical house, ki ni najbolj pogost, sedaj pa me bolj vlečeta future bass in pop stil," pravi glasbenik.

Žan Šteflič obožuje gore.
Osebni arhiv

Ob igranju klavirja, snovanju lastnih skladb Šteflič obiskuje ure kitare, kjer ga poučuje kitarist Luka Basija, Luka Sraka. "Prvi nastop mi je leta 2019 omogočil znani DJ, prav tako Štajerec, Timo G, ko sem z njim nastopil na Ormoški poletni noči," pove. Obdobje koronavirusa pa ga je vodilo v resno produkcijo - lani je pri založbi slovenskega DJ-a Avadoxa izdal svojo prvo skladbo Taste of You. Druga skladba s francosko založbo dosega odlične odzive, Žan Šteflič pa ima pripravljene že nove melodije. "Želim, da bi nekega dne nastopil na največjih DJ-odrih na svetu in bi s katerim svojim komadom presegel milijon ogledov. Za zdaj pa sem zelo zadovoljen, ko majhna nečaka komaj čakata, da jima pokažem, kaj nastaja v mojem domačem studiu, pa tudi mama in sestra sta zelo ponosni name," je skromen Žan Šteflič, ki v svoje skladbe vnese melodije narave, kar ga vedno znova navdušuje, saj ni lepšega od sončnega zahoda v gorah, pravi. A mu za opazovanje tega ne ostane veliko časa, saj glasbena produkcija zahteva veliko truda.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta