Slovenska Bistrica: V stari šoli bodo državni uradi

Tomaž Ajd Tomaž Ajd
04.08.2019 01:19

Potrjena je odločitev o prenovi stare šole v Vošnjakovi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Stara šola v Vošnjakovi ulici
Tomaž Ajd

Občina Slovenska Bistrica namerava obnoviti staro šolo v Vošnjakovi ulici, vanjo pa bi preselila državne ustanove oziroma uradi, ki delujejo v Slovenski Bistrici. To nameravajo financirati z zemljišči na območju industrijske cone. Te so pred leti pridobili v okviru projekta Oreh-Alure. Država je kasneje projekt Oreh umaknila, občina pa je v tem času zemljišča komunalno opremila. "Izvedli bomo javno dražbo za ustanovitev stavbne pravice na nepremičninah. Denar od tega nadomestila bomo vložili v obnovo stare šole v Vošnjakovi ulici. Projektantska ocena za obnovo je 1,9 milijona evrov. Obnovo bi pričeli takoj, ko bi pridobili sredstva, torej po postopku podelitve stavbnih pravic. Če bo občina na javni dražbi uspešna, je predvidena časovnica za obnovo šole 31. december 2020," pojasnjuje Janja Tkavc Smogavec, vodja oddelka za splošne in pravne zadeve na občini Slovenska Bistrica.
Sklep o začetku obnove stavbe, ki je v zelo slabem stanju, so na zadnji redni seji potrdili tudi občinski svetniki. Po dogovoru z ministrstvom za javno upravo naj bi v nove prostore preselili Upravno enoto Slovenska Bistrica in Finančno upravo RS, od države pa je odvisno, ali bi vanje preselili tudi Geodetsko pisarno Slovenska Bistrica in Inšpekcijsko pisarno Inšpektorata RS za okolje in prostor.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta