Šola na Spodnji Polskavi do septembra z novo kuhinjo

Tomaž Ajd
10.04.2021 05:00
Občina Slovenska Bistrica bo še letos obnovila kuhinjo na OŠ Antona Ingoliča Spodnja Polskava. Šolska kuhinja je dotrajana, še posebej odtoki in kuhinjska tla so v zelo slabem stanju. Z naložbo bodo obnovili kuhinjo (kuhinja, shramba, kuhinjski vhod, sanitarije, garderobe in ozimnica) v velikosti 70,45 kvadratnega metra in hodnik v dolžini 34,30 metra.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
OŠ Antona Ingoliča Spodnja Polskava 
Spletna stran Marlesa

"V kuhinji so električne plošče za segrevanje oziroma kuhanje hrane, ki so zelo velik energetski porabnik. Umeščenost pomivalnega stroja ni skladna s standardi, saj se križa prenos čiste in umazane posode. Dotrajana je keramika na stenah, ki odpada s sten in jo je treba večkrat popravljati. Velik problem je vlaga v shrambi za suha živila, ki jo je treba vsako leto sanirati. Umivalniki za umivanje rok so neprimerni in niso skladni s standardi, saj ni možno prostoročno zapiranje in odpiranje vode, ampak so še vedno opremljeni z ročno pipo. Največja težava pa so odtoki, ki se večkrat zamašijo in jih je treba interventno čistiti. Ko se odtoki zamašijo, močno zaudarja po celotni šoli, kar neprijetno vpliva na počutje in delo v šoli," pojasnjuje Irena Jereb, vodja občinskega oddelka za družbene dejavnosti.

Skoraj 342 tisoč evrov vredna investicija

Z obnovo bodo izboljšali funkcionalnost prostorov ter zagotovili ustrezne delovne in prostorske pogoje za delo zaposlenih, kvalitetnejše počutje zaposlenih in otrok in nemoteno izvajanje učnega procesa. Občina Slovenska Bistrica je v ta namen že objavila javni razpis. Izbrani izvajalec bo po načrtih dela začel julija, zaključil pa jih bo do začetka novega šolskega leta. Naložba je ocenjena na 341.700 evrov, občina je denar v celoti zagotovila v občinskem proračunu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta