Stara steklarska na Ptuju: Po zlatem svinčniku še srebrna plaketa

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
12.09.2024 17:00

Nekoč propadajoča zgradba je danes ponos mesta, zanjo so že dobili dve laskavi priznanji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Revitalizacija je trajala tri leta. 
Miran Kambič

Revitalizacija Stare steklarske na Ptuju ni prinesla samo sodobnih prostorov za družabne in kulturne dejavnosti, temveč je postala nekakšen arhitekturni biser središča mesta. Da je res tako, ne nenazadnje dokazujejo nagrade, ki se kar vrstijo. Potem ko je nedavno prejela priznanje zlati svinčnik 2024 za odlično realizacijo, ki ga podeljuje Zbornica za arhitekturo in prostorsko načrtovanje najboljšim arhitekturnim realizacijam, je bila v tem tednu nagrajena še s srebrno plaketo trendi kohezije za projekte z največjim učinkom na lokalno skupnost.

Prenovljeni kompleks ima kaj pokazati. 
Hojka Berlič

Na Mestni občini Ptuj zadovoljstva, da je projekt revitalizacija Stare steklarske in celotnega Vrazovega trga s pripadajočimi ulicami, ki je trajal od leta 2020 do lani, prepoznan kot projekt, ki je lokalni skupnosti prinesel bolj funkcionalen in posledično bolj privlačen prostor za prebivalce in obiskovalce ter sodoben mladinsko-kulturni center, ne skrivajo. "A še bolj kot sama priznanja nas veseli dejstvo, da je Stara steklarska, mladinsko- kulturni center, resnično zaživel in da ga za najrazličnejše dogodke uporabljajo različne ciljne skupine, zavodi, nevladne kulturne organizacije, samozaposleni v kulturi in drugi," so še povedali. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta