Starše: Kdo je prejel priznanja za praznično okrasitev?

DT
26.02.2022 04:00

Veliko občanov in tudi institucij je lepo okrasilo svoje objekte v decembrskem prazničnem času, ugotavljajo v turističnem društvu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tako je bil v božično-prednovoletnem času okrašen starški vrtec Najdihojca.
Nada Smolinger

V Turističnem društvu (TD) Starše so razglasili v občini Starše najlepše okrašena dvorišča, stanovanjske hiše, poslovne objekte v prazničnem decembru in z zadovoljstvom sklenili, da so bili številni ocenjevani objekti lepo urejeni, razsvetljeni in okrašeni z lučkami ali svetlobnimi liki. Marjan Malek, predsednik TD Starše, pa je izpostavil, da je bil včasih božično-novoletni čas bistveno krajši in s tem bolj čaroben, danes pa se razvleče na več tednov, celo mesecev, in ker v zadnjih letih velikokrat manjka sneg, je individualna okrasitev doma toliko pomembnejša.

Okrašena terasa vrtca Najdihojca v Staršah
Nada Smolinger

Prejemniki priznanj so Franc Gorinšek, Franc Selinšek in družina Ornik (vsi iz Rošnje), družina Mlakar iz Zlatoličja, Denis Kirbiš iz Prepolj, Bojana Pečnik iz Marjete na Dravskem polju, družina Ducman iz Brunšvika in vrtec Najdihojca v Staršah. Dobitnike priznanj za leto 2021/22, poimenovanih Navdih urejenega okolja - zimska idila, je TD Starše povabilo na podelitev v gostilno Ivanov hram v Staršah. K decembrskemu prazničnemu vzdušju veliko doda tudi Občina Starše, ki običajno v vaškem središču v Staršah pripravi različne praznične prireditve in postavi drsališče.

Zimska idila družine Kocuvan v Loki
Vera Dušan

Turistično društvo Starše, ki šteje 60 članov, in Občina Starše že več let posvečata pozornost urejanju okolja, kot so dvorišča, balkoni, terase ali okenske police, vrtovi. Vsako leto podelijo plaketo s sončnico, kar ocenjuje hortikulturna komisija TD Starše, pa tudi zlato, srebrno in bronasto priznanje za celoletno urejeno okolje. V TD Starše imajo čez leto več aktivnosti. Marca pripravijo rez trte, maja šparglijado v Rošnji, v začetku julija žetev pšenice, ko povabijo tudi goste iz pobratenih občin Donja Voća in Mala Subotica (obe Hrvaška) ter Doboj-Istok iz BiH, avgusta sledi postavitev klopotca in septembra v Staršah prireditev Pozdrav jeseni. V jesenskih mesecih ne manjkata slavnostna trgatev in martinovanje. Ocenjujejo domača vina iz grozdja z brajd in najboljše vzorce pošljejo na tekmovanje v Beltince, v Zlatoličju pa pripravijo prireditev Zlata Drava, posvečeno izkopu zlata v Dravi. V TD Starše se prav tako povezujejo z enim izmed turističnih društev na hrvaškem otoku Krku, zaključi Malek.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta