Študentka, ki prisega na zdrav zajtrk in iz tega gradi tudi poslovno pot

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
12.12.2021 04:00

Študentka ekonomije, Ptujčanka Neja Gril, se je pred dobrim letom, potem ko je že kar nekaj let v domači kuhinji ustvarjala zdrave obroke, še posebej zajtrke, podala na pot podjetništva.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Neja Gril, mlada podjetnica, ki stavi na okusen začetek dneva.

Slavica Pičerko Peklar

Da se po jutru dan pozna, pravi stari pregovor, Neja dodaja, da si po dobrem, skrbno izbranem in pripravljenem zajtrku lahko obetamo res dober dan. Ustvarja zdrave in fit verzije obrokov, predvsem zajtrke, z željo, da čim več ljudem pomaga, da vzljubijo zdravo prehrano in se dobro počutijo.

"Strast do priprave zdrave hrane se je pri meni pojavila že v osnovni šoli in se počasi razvijala. Pred slabima dvema letoma sem oblikovala portal z zdravimi recepti za zajtrke in tem dodala ideje za druge zdrave obroke. Tam vsakodnevno objavljam svoje recepte, svetujem in se tudi sama učim. Kuhinja je mesto, ki me pomirja in sprošča, peka in kuha pa neke vrste moja meditacija. V kuhinji se lahko izrazim z vso svojo kreativnostjo in se počutim izpopolnjeno. Uživam v kreiranju jedi in recepte zanje potem rade volje delim vsem, ki mi sledijo na različnih socialnih omrežjih," pove sogovornica. Nejo njene sledilke in sledilci, ja, tudi fantje so med tistimi, ki prisegajo na zdrav in trajnosten način prehranjevanja, poznajo kot ustvarjalko portala Breakfast Club.

Brezglutenska granola?

Neja Gril stavi na zajtrke, zato se je podala na misijo, da tudi druge navduši nad najpomembnejšim obrokom v dnevu, ne le z recepti, pač pa tudi z raznimi prehrambnimi izdelki, ki so predvsem preprosti in hitri za uporabo. "V zadnjem letu sem se povezala z domačimi (ekološkimi) pridelovalci in predelovalci, ki iz moje recepture ustvarijo in napolnijo želeno mešanico kosmičev, granol, kar potem ponudimo našim kupcem. Poleg spletne prodaje je moje izdelke že mogoče kupiti v nekaj manjših trgovinicah z zdravo prehrano po Sloveniji. V zadnjem letu sem torej svoj portal z recepti nadgradila s spletno prodajo različnih granol, instant kaše iz ječmenove moke (tsampa), namazov, domačih kavic in naravnih izdelkov iz kokosa, ki so primerni, da vanje serviramo zajtrke," pravi Grilova.

Pri razvoju vsakega prehrambnega izdelka v ponudbi najprej prisluhne željam svojih kupcev in z anketami izve, kakšne so njihove želje, potrebe in težave, s katerimi se srečujejo pri izboru izdelkov za zajtrk. "Zdaj se denimo ukvarjam s pripravo brezglutenske granole, saj je povpraševanje po teh vse večje. Kar počnem, ni zgolj trendovski način prehranjevanja, pač pa zagovarjam tudi trajnostni način prehranjevanja iz naravnih materialov in spodbujam svoje sledilce, naj zavržejo čim manj hrane. Z lastnim vzgledom jih nagovarjam, da tudi sami spremenijo način razmišljanja pri prehranjevanju in predvsem poslušajo sebe in želje svojega telesa. Zdrava prehrana je zame namreč zelo širok pojem, ki sega veliko globlje kot le to, kar jemo," meni Neja Gril.

Osebni Arhiv

Posodice iz kokosa in bambusa

Ko so ji pred leti nekje na Tajskem ponudili zajtrk v skodelici iz kokosa, je bila navdušena. Zdaj, kot mlada podjetnica, direktorica podjetja Aperte, te skodelice prodaja. "So ročno izdelane iz zavrženih kokosov, ki bi jih sicer sežgali in s tem povzročili povečanje emisij v zraku. Nad prehranjevanjem iz teh skodelic sem se tako navdušila, da sem jih preprosto želela deliti in ponuditi tudi drugim. Ponudbo pa hitro razširila na širšo ponudbo naravnih izdelkov iz kokosa in bambusa. Vsi ti bambusovi izdelki so namenjeni večkratni uporabi in so odličen trajnostni nadomestek izdelkom za enkratno uporabo," omenja študentka, ki pravi, da jo to delo resnično veseli in je presrečna, da lahko v zvezi z zajtrkom vsakodnevno navdihuje in spodbuja tudi druge.

Prav tako je hvaležna, da je sama svoja "šefica" in lahko poje svoj zdravi zajtrk, kadarkoli želi, in da je to, da ga podeli s širšo množico, del njenega delovnika. Njena najljubša opravila so preizkušanje novih receptov, ustvarjanje vsebin, pisanje objav in delo s poslovnimi partnerji, manj ljuba pa administrativna dela za računalnikom in urejanje spletne strani. "Ja, ves dan je kaj delati, še posebej v tem decembrskem času, ko se mnogi odločajo, s čim zdravim, okusnim in lepim obdariti svoje sodelavce in domače," sklene.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta