Upokojenci iz Dupleka vabijo k svojim aktivnostim, v družbo

Mihela Kaloh Mihela Kaloh
19.10.2019 05:02

Čez deset različnih sekcij imajo v društvu - od športnih do glasbenih skupin, ki so jih predstavili na dnevu odprtih vrat.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tudi Šola zdravja je predstavila svojo vadbo.
Mihela Kaloh

Prejšnji teden so dupleški upokojenci sončno sredino dopoldne izkoristili za predstavitev svojih sekcij in medse povabili potencialne nove člane. Na dnevu odprtih vrat, ki ga tradicionalno organizirajo enkrat na leto, so se letos predstavile domala vse sekcije, ki delujejo v društvu. Predsednica Marinka Čučko je pohvalila aktivne člane, zlasti vodje sekcij, ki s svojimi dejavnostmi dosegajo zavidljive rezultate tako na tekmovanjih kakor tudi na področju sodelovanja in druženja: "Vodje sekcij se zares trudijo, da delo poteka v dobrih pogojih. Zelo aktivne so tudi naše prostovoljke, ki sodelujejo pri projektu starejši za starejše."
In čeprav je s 650 člani najštevilčnejše društvo v občini, se tudi oni, kot večina društev, ubadajo z upadom članstva. "Mladi upokojenci se nam ne pridružijo. Ne zavedajo se, da čas hitro teče in da bodo potrebovali družbo," pravi Čučkova. V prihodnjem obdobju si tako želijo pomladiti društvo, povečati članstvo in okrepiti število poverjenikov na terenu.

Predsednica DU Duplek Marinka Čučko meni, da se mlajši upokojenci ne zavedajo, kako čas hitro mine in kako pomembno je druženje.
Mihela Kaloh
Imajo tudi uspešno kegljaško sekcijo.
Jožica Vake
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta