Uspešna humanitarna akcija: Z dvigalom bo Anja še bolj samostojna

Damijan Toplak Damijan Toplak
04.02.2023 05:00

V veliki humanitarni akciji je Društvu prijateljev mladine Občine Starše v dveh mesecih in pol uspelo zbrati dovolj sredstev za stopniščno dvigalo za Anjo Dobnik.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Anja Dobnik (prva z leve), ob njej pa Marta Stepišnik, Irena Šerdoner in Denise Urbanija, vse članice Društva prijateljev mladine Občine Starše. 
Damijan Toplak

V ponedeljek opoldne smo v Staršah prisostvovali primopredaji stopniščnega dvigala. Društvo prijateljev mladine Občine Starše, ki mu predseduje Marta Stepišnik, je v pičlih dveh mesecih in pol zaključilo dobrodelno zbiralno akcijo za 10.400 evrov vredno stopniščno dvigalo, s katerim si bo 38-letna Anja Dobnik, ki od rojstva boleha za cerebralno paralizo, pomagala premagovati strme stopnice do svojega stanovanja. Slednje je namreč v drugem nadstropju stanovanjske stavbe v središču Starš, kjer v neposredni bližini stanujeta tudi njena starša in brat. V posebni slovesnosti je Anjin brat Sašo Dobnik, znan tudi kot (televizijski) humorist, zaigral nekaj pesmi na harmoniko in poskrbel za prešerno vzdušje na dogodku, katerega se je udeležilo kakšnih 50 sokrajanov.

Anja Dobnik z novim stopniščnim dvigalom
Damijan Toplak

Ostaja velika borka

V pozdravnem nagovoru je Marta Stepišnik, predsednica Društva prijateljev mladine Občine Starše, namenila poseben pozdrav Anji Dobnik, ki ji je bil dogodek namenjen. Obenem je izrazila zadovoljstvo in neizmerno srečo, da jim je v tako kratkem času uspelo nabaviti in namestiti stopniščno dvigalo, za kar velja posebna zahvala podjetju SimbiLift iz Zlatoličja ter njegovemu direktorju in lastniku Maksimilijanu Kröpflu. "Hvala vsem, ki so olajšali življenje naši Anji, ki je že večkrat dokazala, da je v življenju, ki ji ni prizanašalo, velika borka. Tako so vsa društva, podjetja in posamezniki, ki so donirali za nakup stopniščnega dvigala, Anji obenem pomagali, da bo lahko ohranila čim bolj samostojno življenje," je dejala Stepišnikova, ki se je ob vseh donatorjih in podjetju SimbiLift prav posebej zahvalila Občini Starše za pomoč pri tej humanitarni akciji in pri podobnih projektih.

Starški župan Stanislav Greifoner je prav tako bil nadvse zadovoljen ob odzivu soobčanov in tudi drugih, ki so priskočili Anji Dobnik in njeni družini na pomoč pri nakupu stopniščnega dvigala. "Posebej me veseli, da znamo v takšnih primerih in trenutkih vsi stopiti skupaj, hkrati pa kot župan obljubljam, da bomo na Občini Starše po naših močeh skušali pomagati prav vsakemu, ki bi potreboval podobno pomoč," je dejal župan Greifoner. Obdarovanko Anjo Dobnik pa je najbolj presenetilo, da tisti, ki so sodelovali v dobrodelni akciji, niso spraševali, ampak so zgolj prisluhnili prošnji in tudi donirali. Zato se je zahvalila prav vsakemu od tistih, ki so donirali za nakup stopniščnega dvigala, česar si sama in njena družina ne bi mogli privoščiti. S simbolično predajo daljinca iz rok Maksimilijana Kröpfla pa je Anja Dobnik, po poklicu tehnologinja prometa, nato pognala svoje stopniščno dvigalo, ki ji bo pomagalo, da ne bo pri hoji trpela bolečin. Kljub bolezni Anja sama vozi avto ter piše pesmi in knjige, predvsem staršem, ki so jo vozili na vsakodnevne terapije in fizioterapevtki Jožici Potrč pa gre zasluga, da se je sploh postavila na noge, ko se je rodila dva meseca prezgodaj in ji je poškodba možganov povzročila cerebralno paralizo, po kateri prvih sedem let življenja sploh ni hodila.

Anjin brat Sašo Dobnik je ob predaji stopniščnega dvigala zaigral na harmoniko.
Damijan Toplak

Otrokom radi priskočijo na pomoč

V občini Starše so ob Društvu prijateljev mladine na dobrodelnem področju zelo dejavni tudi pri Rdečem križu in Karitasu, obenem pa deluje občinski dobrodelni sklad. V Društvu prijateljev mladine Občine Starše, ki je v preteklosti številne otroke popeljalo na Pohorje ter s pomočjo mariborske zveze prijateljev mladine tudi na morje, pa za učence in vrtčevske otroke Osnovne šole Starše in Podružnične osnovne šole Marjeta na Dravskem polju v mesecu maju pripravljajo prav posebno otroško predstavo. Prav tako jim idej in dela na področju delovanja z otroki tudi v prihodnje ne bo zmanjkalo, so obljubili ob koncu prireditve.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta