V Ormožu tudi prenova območja ob vinski kleti

Darja Lukman Žunec Darja Lukman Žunec
06.03.2022 05:40

V ureditev cest, krožišč, pločnikov, kolesarskih poti in v umiritev prometa bodo letos skupno vložili tri milijone evrov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Do jeseni bodo uredili območje pri ormoški vinski kleti.
Andrej Petelinšek

V petek so v Beli dvorani Grajske pristave v Ormožu slovesno podpisali gradbeni pogodbi za posodobitve cest v občini Ormož v letu 2022 in za ureditev prometnih površin v naselju pri vinski kleti Puklavec Family Wines. Pogodbo je občina podpisala z izvajalcem Komunalnim podjetjem Ormož. Kot je povedal ormoški župan Danijel Vrbnjak, gre za nujne posodobitve cest, ki so skupno vredne skoraj 747 tisoč evrov. Rok za izvedbo del je septembra letos in vključuje tudi primopredajo vseh obnovljenih odsekov.

Svetinje čakata prenova cestiščin nova kolesarska povezava.
Miha Šoštarič

Druga naložba, ki jo bo prav tako izvedlo Komunalno podjetje Ormož, pa je ureditev prometnih površin v naselju pri Vinski kleti v Ormožu. Vrednost del za cesto in javno razsvetljavo znaša skoraj 168 tisoč evrov, obnova vodovodnega omrežja na tem območju pa je vredna dobrih 65 tisočakov. Dela naj bi delavci Komunalnega podjetja Ormoža opravili do konca avgusta, ko naj bi naložbo predali namenu.

Kolesarske poti, umirjanje prometa ...

Sicer pa bodo v letošnjem ormoškem proračunu, ki je vreden 27,2 milijona evrov, skupno za investicijsko vzdrževanje in gradnjo občinske cestne infrastrukture ​namenili dobre tri milijone evrov. V to postavko so všteti gradnja in vzdrževanje lokalnih cest, javnih poti in obnova trgov ter gradnja in vzdrževanje cestne infrastrukture, kot so pločniki, kolesarske poti, cestna križanja oziroma krožišča, mostovi, varovalne ograje in namestitev ovir za umirjanje prometa, kakršne so denimo grbine in talne označbe.

Tudi za turistični obisk

Med turistično pomembnimi naložbami v ceste je tudi kolesarsko-pohodna tematska pot Svetinje-Jeruzalem, za katero bodo odšteli 730 tisoč evrov. Njen namen je ureditev krožne tematske doživljajske poti za pešačenje in kolesarske poti Svetinje-Jeruzalem-Svetinje, ki združuje rekreativno, izobraževalno, kulinarično in družinsko tematiko za kakovostno preživljanje prostega časa za različne ciljne skupine obiskovalcev. Na območju krožne poti bodo uredili postajališča s klopmi in vsebinske programske točke. Na začetku bo Turistično-informacijski center z razgledno ploščadjo ter objektom za shranjevanje in izposojo koles.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta