V Smolniku postavili igrala, igrišča sledijo

ŠTR
21.08.2021 04:20
Otroško igrišče je dopolnjeno, kmalu površine za športno udejstvovanje.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nova pridobitev na Smolniku Foto: Občina Ruše
Občina Ruše

V občini Ruše so na Smolniku dopolnili otroško igrišče z novimi igrali in drugo infrastrukturo za preživljanje prostega časa. To je tudi eden od dveh projektov v okviru participativnega proračuna, ki je letos v občini stekel prvič. Poleg tega so prebivalci Bezene izglasovali izgradnjo Bezenskega rekreativčka.

Ker so nekateri krajani spraševali, kaj je s postavitvijo košarkarskega koša pri omenjenem igrišču na Smolniku, so z Občine Ruše dodatno sporočili, da so pridobili pravnomočno gradbeno dovoljenje za izgradnjo večnamenskega športnega igrišča na Smolniku, katerega izvedba je v teku.

Na večnamenskem športnem igrišču na Smolniku bodo na voljo površine za naslednje športe: rokomet, košarka, odbojka, badminton - speedminton, tenis ter inline hokej. Nameščena bo tudi dodatna športna oprema za invalide in sicer: miza za namizni tenis ter fitnes set za invalide, ki omogoča celovito vadbo. Poleg tega bo zunanja športna površina lahko služila tudi kot prireditveni prostor ter omogočala medgeneracijsko druženje na prostem. Pričetek gradbenih del je predviden v avgustu. "Zahodni del občine bo tako dobil večnamensko igrišče, ki bo omogočalo športne aktivnosti za vse občane. Občina Ruše si prizadeva k izboljšanju pogojev za razvoj športne dejavnosti, povezovanju športne dejavnosti in športne infrastrukture z gospodarsko-turistično ponudbo ter zagotovitvi boljših prostorskih pogojev za razvoj društvene dejavnosti v občini," so še zapisali v občini Ruše. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta