V Sveti Ani pet okužb, v Lenartu TBP ustavlja proizvodnjo, župan Svete Trojice opozarja pred dodatnimi ukrepi

Miha Dajčman Miha Dajčman
30.03.2020 11:12

V glavnem v manjših občinah v Podravju brez večjega povečanja okužb.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
TBP v Lenartu ustavlja proizvodnjo.
Matej Emeršič

Do včeraj je bila v Sloveniji okužba z novim koronavirusom potrjena pri ljudeh v 129 občinah, kar predstavlja 60 odstotkov vseh slovenskih občin. V Podravju je z novim koronavirusom potrjeno okuženih 63 ljudi, tudi v večini občin v okolici mestne občine Maribor. Manjše podravske občine v večini beležijo po en primer okužbe ali dva, dodatnih okužb po pregledu občin prejšnji teden ne beležijo.
Sveta Ana: Nekateri starejši se počutijo ogrožene
Drugače je na Sveti Ani, v občini z nekaj več kot 2300 prebivalci je okuženih pet ljudi. Župan občine Silvo Slaček nam je v pogovoru dejal, da kot druge občine sledijo državnim uredbam in vsem navodilom za omejevanje širjenja okužbe z novim koronavirusom. Župan Svete Ane opaža, da se ljudje po večini držijo ukrepov, ob morebitnih srečanjih pa se držijo socialne distance. Dobil je le nekaj sporočil občanov, da prihaja do obiskov med vaščani, ob katerih se nekateri, predvsem starejši, počutijo ogrožene, zato bodo občane v naslednjih dneh na spletu pozvali, naj ostajajo doma.
Lenart: TBP ustavlja proizvodnjo
V preteklem tednu so se na družbenih omrežjih pojavili apeli županu Lenarta, naj zapre lenarško podjetje, ki zaposluje največ ljudi. Na te apele je župan Janez Kramberger odgovoril: "Razumem nekatere zaposlene in tudi vodstvo podjetja. To zagotavlja, da delujejo preventivno in imajo zagotovljena zaščitna sredstva." Direktor podjetja TBP, d.d., Danilo Rojko je medtem v sporočilu za javnost pojasnil, da ustavljajo proizvodnjo. V občini Lenart imajo trenutno dva potrjena primera okužbe z novim koronavirusom. 

Koronavirus po občinah 29. 3. 2020.
Nijz
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta