Visit Ravno polje: Doživetja, dobra hrana in prijazni domačini

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
09.12.2019 16:04

Slabo leto je, kar je zaživela turistična destinacija, ki povezuje občini Kidričevo in Starše. Zdaj se jima pridružuje Miklavž na Dravskem polju, kar bo turistično ponudbo še obogatilo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Visit Ravno polje povezuje lokalne turistične ponudnike, tudi Konjeniški park Starošince. 
Slavica PIČERKO PEKLAR

Ko je januarja letos zaživela turistična destinacija Visit Ravno polje, ki tačas povezuje občini Kidričevo in Starše, pridružuje pa se jima občina Miklavž na Dravskem polju, so lahko svojim obiskovalcem ponudili 54 prenočitvenih zmogljivosti, zgolj v slabem letu se je število postelj povečalo na kar 140. K temu je treba prišteti še možnosti, ki jih turistom ponujajo štiri postajališča za avtodome. Z ureditvijo Zelenega jezera na območju gramoznice Pleterje se bodo tovrstne prenočitvene zmogljivosti povečale, saj bo tam možnost kampiranja, ali dopustovanja v glamping hiškah.

Pet tematskih doživetij

"V turistično destinacijo Visit Ravno polje želimo povezati podravske občine in lokalne ponudnike, smo za vse odprta destinacija, zdaj se nam pridružuje občina Miklavž na Dravskem polju, s čimer bo naša turistična ponudba bogatejša še za 14 turističnih ponudnikov. Kot kaže, pa se nam bosta pridružili še dve občini, Videm in Makole, kar bo našo dosedanjo ponudbo dodatno obogatilo," pravi Sonja Breznik, oblikovalka in koordinatorka turistične destinacije Visit Ravno polje. V prvem letu delovanja so odprli tudi prvo info točko v muzeju Zbirka podeželja v Starošincah, pripeljali sedem avtobusov izletnikov in več kot 800 individualnih obiskovalcev, obiskalo jih je 70 avtodomarjev.

V Konjeniškem parku Starošince so to leto postavili prav posebne lesene hiške. 
Slavica PIČERKO PEKLAR

Gramoznica jih je povezala

Da z Visit Ravno polje počnejo prav to, za kar so si že leta prizadevali v občini Kidričevo, a se prepogosto ustavili že pri snovanju projektov, ugotavlja Anton Leskovar, župan občine Kidričevo: "Kar takoj smo se povezali s sosednjo občino Starše, s katero sodelujemo že v nekaterih okoljevarstvenih projektih in s katero nas povezuje tudi gramoznica Pleterje, ki dobiva podobo turistično privlačnega Zelenega jezera. Našim 17 lokalnim ponudnikom se je tako pridružilo tudi devet iz te občine, zdaj bomo s 14 ponudniki iz občine Miklavž našo ponudbo še dodatno obogatili." Egon Repnik, župan občine Miklavž na Dravskem polju: "Naša občina se kar ni (z)našla na mariborskem turističnem zemljevidu. Ostajali smo na obrobju, a imamo kaj pokazati in v destinacijo Ravno polje prinašamo naše krajevne znamenitosti, od gomil, do miklavških ribnikov, kjer bomo uredili prav posebno sprehajalno pot. Partnerstva se veselijo lokalni ponudniki, ki so v preteklosti ostajali neopaženi."

O turistični destinaciji Visit Ravno polje so govorili Sonja Breznik, Anton Leskovar in Egon Repnik. 
Slavica PIČERKO PEKLAR
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta