Vurberk: Streho grajske kleti naposled popravljajo

Mihela Kaloh Mihela Kaloh
09.11.2019 05:01

Porušeno streho bodo popravili, za večji vložek v celovito prenovo in da bi objektu našli tudi ustrezno vsebino, pa bodo iskali interes zasebnih partnerjev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Streha se je porušila poleti.
Mihela Kaloh

Porušeno streho grajske zidanice na Vurberku so včeraj začeli prenavljati. Po načrtu, pripravljenem v sodelovanju z zavodom za varstvo kulturne dediščine, bodo dogradili podrti del ostrešja, na obstoječem pa zamenjali dotrajan material, obnovili sleme strehe in uredili odvodnjavanje. Skupna vrednost investicije je ocenjena na 40 tisoč evrov, zagotovili pa so ga z rebalansom občinskega proračuna, ki so ga dupleški občinski svetniki potrdili na oktobrski redni seji brez glasu proti, dva svetnika sta se glasovanja vzdržala.
Dupleški župan Mitja Horvat se je zaradi kleti medtem sestal tudi s krajani Vurberka. Na zboru so ugotovili, da je za to, da nekdanje grajska kleti ne bi le za silo pokrpali, ampak bi tudi zaživela, najbolj smotrno iskati javno-zasebno partnerstvo. Vsi si namreč želijo, da bi zidanica, ki stoji streljaj od vurberškega gradu in spada h grajski posesti, postala turistična znamenitost, ki bi služila tudi v protokolarne namene.

Veduta gradu Vurberk, pod katerim se nahaja dotrajana nekdanja klet, je spremenjena. 
Mihela Kaloh
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta