Z dobrodelnim koncertom v Šentilju zbirali pomoč za družine v stiski

Anita Kirbiš Anita Kirbiš
04.02.2023 04:30

Slabih 7500 evrov so v Šentilju zbrali za pomoč družinam v stiski, tudi z dobrodelnim koncertom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ob koncu so skupaj zapeli (z leve) Dada Kladenik, Boštjan Bračič, Tanja Žagar, Saša Šauperl, Stanislav Žebela in Edvard Holnthaner
Anita Kirbiš

V igralniško-zabaviščnem centru Mond v Šentilju je Krajevna organizacija Rdečega križa Šentilj pred nekaj dnevi priredila 18. dobrodelni koncert Pomoč družinam v stiski z namenom zbiranja sredstev. Najstarejša človekoljubna organizacija Rdeči križ je bila ustanovljena na Slovenskem leta 1866. Zametki v Šentilju pa segajo v obdobje pred drugo svetovno vojno, nato pa nekaj let po vojni organizirano. V tej dolgi eri delovanja so izvedli številni projekte različnih oblik pomoči ljudem.

"Živimo v časih, ko se veliko ljudi spopada z različnimi oblikami socialne ogroženosti, vendar Slovenci vedno znova dokazujemo, da smo odprtega srca, kadar slišimo klice na pomoč in se dobro odzivamo na dobrodelne akcije, kakršen je tudi nocojšnji koncert v Šentilju," je med drugim občinstvo nagovorila podpredsednica RK Slovenije Silva Duh. Za izjemno angažiranost pri delovanju KO RK Šentilj se je zahvali tudi predsednik Območnega združenja RK Maribor dr. Jernej Završnik. Župan občine Šentilj Štefan Žvab pa je poudaril pomen dobrega delovanja in sodelovanja z RK, pri čemer po najboljši močeh izdatno pomaga tudi Občina Šentilj.

Nesebično so tudi letos na pomoč priskočili številni glasbeniki. Prvič so na tem tradicionalnem koncertu gostili Toti big band, ki je v svoji glasbeni zvrsti že vrsto let eden ambasadorjev mariborske kulture doma in tudi širše. Zadnjih 20 let ga kot dirigent in umetniški vodja uspešno vodi profesor trobente, skladatelj in aranžer Edvard Holnthaner. Poleg glasbenikov instrumentalistov sta redna člana tudi vokalista Dada Kladenik in Boštjan Bračič, ki sta tudi ta večer navduševala obiskovalce v Mondu.

Stanislav Žebela, predsednik KORK Šentilj
Anita Kirbiš

Tretje leto je na oder dobrodelnega koncerta stopil in ogrel dlani obiskovalcev legendarni saksofonist Oto Vrhovnik, zaslužni profesor Univerze za glasbo in upodabljajočo umetnost na Dunaju, ki je prispeval k temu, da je klasični saksofon postal prepoznaven tudi v srednji Evropi. V svoji pedagoški karieri je sodeloval tudi s številnimi priznanimi orkestri (Dunajski in Berlinski filharmoniki, Državna opera na Dunaju …), izdal nebroj zgoščenk in obredel pol sveta. In za desert je prišla v Šentilj že 18. zapored vsem dobro znana slovenska pevka, glasbena pedagoginja Tanja Žagar, ki vsako leto poleg svojih starih in novih uspešnic prinaša svojo pozitivno energijo in iskren nasmeh. Večer, ki ga je s humornimi vložki povezoval Saša Šauperl, so nastopajoči zaključili še s skupnim nastopom.

Predsednik KO RK Šentilj Stanislav Žebela je ob koncu z veseljem razglasil, da se je v letošnjem letu za pomoč družinam v stiski in drugih oblik pomoči, skupaj sponzorskimi in donatorskimi sredstvi ter sredstvi dobrodelnega koncerta, zbralo 7500 evrov. Vsi obiskovalci koncerta so bili tudi nagovorjeni, da prispevajo za koncert, že peto leto zapored pa so s posebno donacijo v višini 1000 evrov presenetili v podjetju Petrol. Predsednik Žebela se je ob koncu še zahvalil vsem ljudem dobrega srca, ki s svojo dobrodelnostjo podpirajo delovanje RK in pomagajo ljudem v stiski, ter povabil že na prihodnji, 19. dobrodelni koncert prihodnje leto.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta