Zbiranje podpisov: Od dohodnine za defibrilatorje

ŠTR
12.06.2022 03:00

Nesreča ne počiva, zato je prav, da so defibrilatorji dostopni in da jih znajo uporabljati tudi laiki, pravijo v Društvu za srčne in žilne bolezni AED, ki zbirajo podpise občanov, ki želijo odstotek dohodnine nameniti za nakup defibrilatorjev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dobrodelnost, ki nič ne stane - to je njihov slogan.
Irena Brdnik
AED je nameščen ob vhodu v gostilno Šarman.
Peter Kordež

Društvo s sedežem v Kranju zbira podpise ljudi po vsej Sloveniji, njihov namen pa je, da pomagajo širiti mrežo defibrilatorjev po Sloveniji. Neodvisna in nevladna organizacija si namreč prizadeva, da bi vsak prebivalec, ki doživi srčni zastoj, pravočasno dobil oskrbo z avtomatskim defibrilatorjem. "Bolezen pride nenapovedano, zato je pomembno, da je v bližini defibrilator, ki ga znajo uporabljati tudi laiki," je povedal Samo Oblak, vodja projekta v društvu.

Nakup in namestitev enega defibrilatorja prinese okoli 200 podpisov občanov oziroma davčnih zavezancev, ki se z izpolnjenim obrazcem in podpisom za dobrodelnost, ki nič ne stane, odločijo, da bodo del dohodnine, ki bi sicer ostala v državni blagajni, namenili temu društvu. Društvo, ki deluje od aprila 2019, ima več kot osem tisoč podpornikov, doslej so pomagali pri namestitvi 23 defibrilatorjev. V Slovenski Bistrici bodo na omenjeni lokaciji podpise zbirali do konca junija.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta