Zgodba, ki se je začela z enim evrom

Tomaž Ajd Tomaž Ajd
26.01.2020 03:04

Slovenjebistriški twirling klub Sašo februarja na tekmovanje v ZDA.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maruša Ledinek, Nika Vetrih, Sašo Koprivnik, Leja Gorjup in Eva Mlaker Sambolec
Twirling klub Sašo

Twirlingmania je eno največjih tekmovanj v twirlingu na svetu, prireditev vsako leto gosti Orlando (Florida, ZDA). Letošnje tekmovanje bo posebej slovesno, saj bo že 25. po vrsti. V areni ESPN v Disney Worldu bo nastopilo več kot tisoč tekmovalcev in tekmovalk iz vsega sveta, med njimi bodo prvič tudi štiri članice twirling kluba Sašo iz Slovenske Bistrice Leja Gorjup, Eva Mlaker Sambolec, Nika Vetrih in Maruša Ledinek.

Ko je možno prav vse

Dekleta, z njimi bosta odpotovala trener Sašo Koprivnik in spremljevalka Jelka Vetrih, se bodo čez veliko lužo odpravila 11. februarja. Po dolgi in naporni poti jih čakata dva dneva aklimatizacije in priprav, nato pa tri dni tekmovalnega maratona. Po tekmovanju sledijo še trije dnevi druženja in ogledov dela ZDA. "Zgodba se je začela februarja lani z enim evrom. Prav s prvim evrom, ki smo ga skupaj dali v posebno škatlo in na njo napisali USA 2020. Energija zbiranja prispevkov, pridobivanja sponzorjev in donatorjev je bila neizmerna. Zelo smo zadovoljni, da smo zbrali dovolj sredstev, to je dokaz, da je možno vse, le pozitivna energija in vztrajnost morata biti prioritetno na seznamu," je o uresničitvi zahtevnega projekta povedal Sašo Koprivnik.

Ponosno bodo zastopali Slovenijo

Tekmovanje v ZDA bo za članice Twirling kluba Sašo v fizičnem pomenu njihovo najtežje doslej, saj bodo v treh dneh opravile skupno 24 tekmovalnih nastopov v posamičnih nastopih, parih in tudi v ekipnem boju. "Potrebne bodo izjemna psihološka moč, zbranost in ne nazadnje vzdržljivost. V tem trenutku je izjemno pomembno, da ob intenzivnosti treningov ne staknemo kakšne poškodbe ali druge zdravstvene težave. Vsi vemo, da je najhujša nočna mora vsakega športnika prav poškodba ali bolezen. Ponosno bomo zastopali Slovenijo, našo občino in seveda klub," še pravi Sašo Koprivnik, ki upa, da se bodo v domovino vrnili z dobrimi uvrstitvami.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta