Župan Destrnika bi novo koncesijo za zdravnika

Darja Lukman Žunec Darja Lukman Žunec
20.09.2019 16:03

Ker je dosedanja zdravnica dala odpoved, koncesionar Franc Mršnik pa je pripeljal novo, je med pacienti završalo. Občina zdaj mrzlično išče rešitev, ki bo po volji ljudi

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zdravstveni dom Destrnik, prizorišče spora med občino in koncesionarjem 
Darja Lukman Žunec
Destrničani so prišli poslušat, kaj jih čaka po odhodu njihove zdravnice.
Darja Lukman Žunec

Občani Destrnika in pacienti od drugod, skupno jih je nekaj čez 1700, ki imajo za svojo izbrano zdravnico Rahelo Simonič, specialistko družinske medicine, so bili precej presenečeni, ko so izvedeli, da je ta koncesionarju, Ambulanti Mršnik, d.o.o., dala odpoved. Ko je pred dnevi začela v destrniški ambulanti delati druga zdravnica, se je na župana Franca Pukšiča vsul plaz jeznih telefonskih klicev in osebnih pripomb. Zato je v četrtek zvečer na krizni sestanek povabil občane, občinske svetnike, vaške odbore in tudi vpletene, ki naj bi pojasnili in predvsem razrešili zaplet.

Mršnik ni odstopil

V dvorano je prišlo kakih 80 domačinov in župan je predstavil razmere. Jasno je povedal, da je odgovoren občanom zagotoviti zdravnika, s katerim bodo zadovoljni, in izrazil prepričanje, da je to lahko samo Simoničeva. Koncesionarju Francu Mršniku je predlagal, naj kar neposredno na sestanku pred občinstvom odstopi od koncesije in občini s tem omogoči, da z novim letom najde novega koncesionarja. Precej domačinov je namreč prepričanih, da je treba omenjeno zdravnico, ki je na Destrniku delala šest let, na vsak način zadržati v kraju, četudi bi bilo treba zato razdreti koncesionarsko razmerje z Mršnikom.

Destrničani so prišli poslušat, kaj jih čaka po odhodu njihove zdravnice.
Darja Lukman Žunec

Dogovor prihodnji teden

​Vendar sta se z županom dogovorila, da bodo nastale težave poskušali rešiti prihodnji teden na sestanku na občini. Med zbranimi občani oziroma pacienti je bilo slišati precej kritik na račun tega, da o spremembi niso bili obveščeni. Prepričani so tudi, da bi pred začetkom dela morala nova zdravnica imeti njihova soglasja. Nekaj jih je pripomnilo, da so stvari z novo zdravnico še precej neutečene. Moti jih denimo čakanje, ki je nekoliko daljše, saj se zdravnica na delo v ambulanti še privaja. Menijo, da bi morali imeti vpliv na izbiro zdravnika tudi oni.

V zdravstvenem domu so pacienti presenečni spoznali, da njihove zdravnice ni več.
Darja Lukman Žunec
Omizje z županom Pukšičem, ki je iskalo rešitev za nastalo težavo
Darja Lukman Žunec
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta