Županja piše Novi KBM zaradi bankomata

APA
10.03.2019 01:39

Vitomarci v občini Sveti Andraž v Slovenskih goricah so še eden od manjših krajev oziroma občin, ki ga zna doleteti usoda ukinitve edinega bankomata v kraju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bankomat na občinski stavbi v občni Sveti Andraž
Aleksander Papež

Nova KBM je sredi februarja letos presenetila upravo Občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah z dopisom o ukinitvi bankomata, postavljenega leta 2008 in trenutno (še) nameščenega na prostorih občine. "V Novi KBM si prizadevamo za učinkovitejše in bolj racionalno poslovanje. Po preučitvi vseh okoliščin smo sprejeli odločitev, da določene bankomate ukinemo," so med drugim zapisali v dopisu občini. Županja Darja Vudler je nemudoma ukrepala in s sodelavci pripravila odgovor ter poudarila pomen bankomata v njihovi občini.
"Kakšnih 22 odstotkov prebivalstva je starejšega od 65 let. Ti ljudje v večini poslujejo z gotovino in dvigujejo denar na bankomatih. Ti ljudje so mobilno zelo omejeni," so izpostavili v občini in poudarili, da ima pogodbena pošta omejen delovnik, zaradi česar je dvig denarja prav tako večino časa onemogočen. Nosilci lokalnega turizma ne poslujejo s POS-terminali, zato je ključnega pomena dostop gotovine za turiste, sicer bodo ti odšli drugam. "Tudi sama sem ena od teh, ki jim boste z ohranitvijo bankomata še naprej omogočili normalne storitve in standard, kot ga imajo ostali prebivalci v urbanih središčih," je v odgovoru še zapisala Vudlerjeva.
Leta 2016 je Nova KBM bankomat v Vitomarcih zamenjala za novejšega, vsa leta od postavitve (torej okoli enajst let) pa bila deležna brezplačnega najema prostora v občinski stavbi. Ob tem so v občini pripravljeni banki ponuditi promocijo v občinskem časopisu in na drugih platformah, da bi le bankomat ostal. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta