(BRANJE) Prazna dvorana in nočna mora

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Leta 1995 smo ustanovili Sfiltrom, moj prvi bend v pravem pomenu besede. Bend, s katerim smo prekrižarili slovenske klube, igrali na nekaterih večjih festivalih, bili predskupina Jethro Tull v ljubljanski Hali Tivoli in izdali dva albuma. Predvsem pa je bila to zasedba, s katero sem se učil glasbene prakse in ustvarjalnosti. Sfiltrom je blazno pomembna zgodba mojega življenja.
Pred kratkim sem se spomnil našega prvega večjega koncerta. Igrali smo v KUD-u France Prešeren, dvorana je - tako kot danes - sprejela približno dvesto ljudi, kar se nam je takrat, po nekaj koncertih v šolskih kleteh ter v klube predelanih zakloniščih, zdelo ogromno. Prava dvorana s pravim ozvočenjem. Pravi koncert s plakati in kartami. Prava stvar, zaresna. In kako smo ga čakali, ta koncert! Repertoar smo imeli sestavljen že en mesec prej, vadili smo kot nori, zadnja dva tedna smo vsak večer hodili po mestu in na zidove lepili plakate, o špilu smo govorili vsem, tistim, ki jih je zanimal, in onim, ki jim je bilo zanj vseeno. Nemogoče se je zdelo, da bi bilo komu vseeno za stvar, ki je nam toliko pomenila.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta