(BRANJE) Udobje pišmevuharskega vladanja

Dolgo smo čakali, da so začeli člani Desusa nergati zaradi položaja in vloge stranke v vladni koaliciji. Četudi so bili že kdaj v preteklosti del desnosredinske koalicije, pa dosedanje takšne vlade niso delovale tako radikalno desno naravnano ali vsaj niso dajale tega vtisa kot tokratna. Ker Desus ni niti desna niti radikalna stranka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Zato smo s precejšnjim začudenjem spremljali nekritičnost ali občasno celo naklonjenost predsednice stranke Aleksandre Pivec do nekaterih potez večinske vlade SDS oziroma Janeza Janše. Mlačnost pri odzivih na uradna pisma v Bruselj, spisana na osebni ravni ministra za zunanje zadeve ali samega predsednika vlade, pa zasuk k Višegrajski skupini, ljubimkanje z Orbanom, vztrajno copy-pastanje njegovih metod, nekritičnost pri nabavi zaščitnega materiala, pa goltanje davkoplačevalskega denarja, ki je polnil zasebne žepe, in posledično podpora interpeliranemu ministru, pa tišina ob gnusnih, primitivnih, žaljivih tvitih, neudeležba borčevskih organizacij na državni proslavi, kar je na nek način zadnja vidna manifestacija Desusa … To so samo nekatere vsebine, kjer Desus in SDS po defaultu ne moreta biti na isti strani.
Mimogrede, tudi SMC - če je od te stranke še kaj ostalo - bi morala predsedniku vlade (in javnosti) odločno in nepopustljivo povedati svoje. Toda greti svoj stolček na poziciji z zanesljivimi prihodki, predvsem pa z vplivom in močjo, se bolj izplača kot pa delati po načelih in vrednotah.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta