(POGLED) Kolumna Rasta Ovina: Kako voditi Slovenijo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen
V nadaljevanju preberite: 

 

Pri nas je še zelo priljubljeno avtoritarno vodenje, kjer je seveda malo prostora za kritične misli in predloge, in tako je uspeh gospodarske družbe bolj ali manj odvisen od osebnega stila predsednika uprave in temu prilagojen. Seveda je tak način neustrezen v primeru, ko se pojaviš kot vodja stranke, koalicije in države. To po neuspehu Zorana Jankovića v državni politiki doživljamo še drugič.

Vendar to ne pomeni, da menedžerske izkušnje in način niso uporabni pri vodenju države. Očitno ni najbolje, če se pojavijo v eni osebi, a pri nacionalnih strategijah po mojem mnenju vseeno ne bi smele manjkati. Najprej je tukaj dejstvo, da s še tako zaostalim stilom vodenja gospodarske družbe v nasprotju z državo delujejo po načelu trdne proračunske omejitve. To pomeni, da v družbah niso vajeni nekaj zavoziti in nato pričakovati, da bodo njihove napake plačali davkoplačevalci. Drugo dejstvo pa je prav poseben izziv ...
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta