(POGLED) Podnebni vrh: Parada hinavščine

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters
Odkar so cene energentov znova poskočile, tokrat zaradi ruske invazije na Ukrajino, bogate države prečesavajo svet in iščejo nove vire energije. Velika Britanija je še na lanskem podnebnem vrhu v Glasgowu vehementno obsojala izkoriščanje fosilnih goriv, zdaj pa je slišati, da bodo njene termoelektrarne na premog to zimo ostale odprte, čeprav naj bi jih v skladu s prvotnimi načrti skoraj vse zaprla. Novi plinovod, ki bo speljan čez Saharo, bo Evropi omogočil neposredno oskrbo s plinom iz Nigerja, Alžirije in Nigerije. Nemčija ponovno odpira svoje termoelektrarne na premog, Španija gradi novi plinovod do Alžirije, Italija pa načrtuje, da bo za 40 odstotkov povečala uvoz plina iz severne Afrike. ZDA ponižno prosijo Savdsko Arabijo, naj vendar poveča proizvodnjo nafte.

Vsi voditelji teh držav bodo na podnebnem vrhu v Egiptu z resnimi obrazi razglašali, da se morajo revne države izogibati uporabi fosilnih goriv zaradi strahu pred še hujšimi posledicami podnebnih sprememb. Ta hinavščina je preprosto osupljiva.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta