(POGLED) Sindrom obsedenosti z Rusijo

Bi nas moralo to res presenetiti? Ves svet večinoma z grozo opazuje Trumpovo nespretno, neodgovorno odzivanje na pandemijo. In tudi zahodnjaški mediji pozorno preučujejo odzivanje Rusije na pandemijo ter dvomijo o navidezno nizkih stopnjah števila okuženih in smrtnosti

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Ameriško zunanje ministrstvo je 21. maja naznanilo podelitev 250 tisoč dolarjev vredne subvencije tistim, ki bodo razkrivali ruske dezinformacije o covidu-19. Rusko veleposlaništvo v Washingtonu se je na to takoj odzvalo z izjavo, da so "ZDA pokazale svoje prave namene ... med težkim obdobjem globalne pandemije". Običajno se v takem primeru ne bi postavila na stran Kremlja. Toda ne morem si pomagati, da se ne vprašala, ali ni rusofobija, ki jo je mogoče zaznati v nekaterih segmentih ameriškega političnega razreda in medijev, že kar patološka. Aprila je ameriško ministrstvo za zunanje zadeve opozorilo, da Rusija, Kitajska in Iran sredi krize zaradi covida-19 krepijo svoja prizadevanja za razširjanje dezinformacij. Toda mainstreamovski mediji in demokrati (torej moja stranka) že od ameriških predsedniških volitev leta 2016 naprej vijejo roke zaradi Rusije in pri tem pogosto podlegajo histeriji. Čeprav se je Kremelj res vpletal v volitve, da bi spodkopal Hillary Clinton in s tem pomagal Donaldu Trumpu, med poznejšimi preiskavami niso odkrili nobenih nedvoumnih dokazov o "skrivnem sodelovanju", za katerega mnogi v ameriških vodilnih medijih že dolgo sumijo, da obstaja.

Reuters
Nina L. Hruščova
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.