(POGLED) Vrednote, standardi in javna podoba

Številni raziskovalci mentalnega zdravja po svetu opozarjajo, da je med slavnimi, bogatimi, uspešnimi in vplivnimi, zlasti med tistimi iz vrst politike, pogosto najti take z narcisistično-sociopatskimi karakteristikami. Ugotavljajo, da tovrstno vedenje v javnem življenju zavede marsikaterega volivca, a je njegova izbira na koncu toksična za vse, tudi za tiste, ki jim ne bi prišla na misel.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Kar ni mogoče verjeti, kakšne vse "modne" domislice se v zadnjem času valijo po naši politični sceni! Ob pentljicah in kot petelinji okras velikanskih rožah, pripetih enkrat ob ovratničke, drugič kar sredi života, da se mora vsakdo vprašati, čemu se je tam znašel zdaj še ta modni opomin iz sosednje Hrvaške! Tokrat zaradi moškega oblačenja. In to ne kogarkoli. Strogo oko modnega poznavalca je na tnalo res postavilo tudi lastnega, a še več modnih kritik je namenilo našemu ministru. Priložena fotografija izrečenemu pritrjuje: na slovenskem zunanjem ministru, ki se je srečal s hrvaškim, se res vidi ponošen suknjič in ne preveč ugledna srajca, prav tako iz nekih davnih časov, na sredi te pa svetlozelena, ne prav poravnana kravata. Čevljev se na srečo vsaj na fotografiji ne vidi in mi navadni državljani, ki nas take, pomembne osebe v javnosti zastopajo, lahko samo upamo, da na njih ni bilo še kakšnih ostankov zemlje, ali pa, bog ne daj, sledi živo karirastih nogavic. Stilist z one strani meje je svoj opis precej kritično sklenil: "Vse bi sprejel, če bi govorili o nekem politiku v izdihljajih svoje kariere, v primeru tako mladega, kot je slovenski, pa je stvar nerazumljiva."

Zlatka Rakovec Felser -
Sašo Bizjak
Epa
Epa
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta