(REKLI SO) Nataša Pirc Musar: Šport ni le tekmovanje in zmaga

DR
23.09.2024 08:45

Nataša Pirc Musar, predsednica republike, v poslanici ob današnjem dnevu slovenskega športa

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tadej Regent

"Dan slovenskega športa nas vse opominja na pomembnost telesne dejavnosti, športnega duha in vrednot, ki jih šport prinaša v naša življenja. To je priložnost, da počastimo vse naše športnice in športnike, tako tiste, ki sodelujejo na največjih tekmovanjih, kot tudi vse tiste, ki v vsakdanjem življenju skrbijo za svoje zdravje in dobro počutje. Šport v Sloveniji ni zgolj tekmovanje in zmaga. Je način življenja, ki spodbuja solidarnost, tovarištvo in zdrav način razmišljanja. Naši vrhunski športniki in parašportniki, ki na svetovnih prizoriščih postavljajo mejnike, niso le ambasadorji Slovenije, temveč navdih za vse nas. Z njimi se veselimo, včasih tudi trpimo, a pomembno je, da jih vedno spoštujemo. Tudi v trenutkih, ko ne zmagujejo, ko so poraženi.

Nataša Pirc Musar
Profimedia

Ponosni smo lahko na bogato zgodovino slovenskega športa, na številne dosežke, ki so nas povezali in združili v navijanju. A enako pomembno je priznati trud in delo, ki ga vsak posameznik vlaga v vsakodnevno telesno dejavnost, tako na rekreativni kot na profesionalni ravni. Šport je proces učenja, vztrajnosti, predanosti in spoštovanja do sebe in drugih.

Na dan slovenskega športa želim vsem, da nas športna energija vodi tako v zmagah kot tudi v izzivih, ko stremimo k zmagam. Naj nas navdihuje v prizadevanjih, ne le na športnih igriščih, temveč tudi v vsakodnevnem življenju. Šport nas uči, da so meje pogosto zgolj v naših mislih in da s trdim delom, vztrajnostjo ter medsebojno podporo lahko dosežemo izjemne stvari.

Slovenija je dežela športa. Naj bo današnji praznik priložnost, da se vsi spomnimo pomena gibanja in aktivnega življenjskega sloga pa tudi vrednot, ki nas vodijo k boljšemu jutri – povezanosti, spoštovanja, vztrajnosti in sodelovanja."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta