(STRAN 210) Črna kava!

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia
Kot povsem običajen foter sem posedal na klopci, pil kavo in opazoval, kaj počnejo. Igrali so se »Kralj, koliko korakov lahko naredim do vašega gradu?« Igre po imenu nisem poznal, ampak kmalu mi je postalo jasno, da gre za različico »Mama, koliko je ura?«, ki smo se jo kot otroci igrali tudi mi. Saj veste, dva slonja naprej, pet mišjih nazaj, trije zajčji poskoki, pa bela kava, ob kateri lahko stečeš proti cilju, dokler te ne ustavi glasni mamin oziroma kraljev »Stop!« In seveda črna kava, najbolj nesramna od vseh – ta te avtomatično vrne na začetek poti.

V čem je torej smisel takšne igre? Vloge se sicer menjajo in seveda je vsak lahko deležen serije črnih kav. Kaj pa, če ti nikoli ne uspe priti do šefovske pozicije? Kaj če se vsi zarotijo proti tebi? Otroške igre so mnogokrat prispodoba odraslosti in vzgoja za življenje. Česa pa nas učita mama in kralj, ki odmerjata naše korake? Za koga vse je »črna kava« kruta realnost, s katero se sooča vse svoje življenje?
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta