Afriška prašičja kuga: Vse več okuženih živali na Madžarskem

Janko Votek Janko Votek
16.05.2019 08:41

V dobrem mesecu število okuženih živali naraslo za tretjino.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Miha Šoštaric

Afriška prašičja kuga (APK) je bila v ospredju zaradi povečanega povpraševanja Kitajske po svinjskem mesu. Ta država se spopada z epidemijo bolezni pri domačih prašičih. Bolezen je število prašičev za zakol zmanjšala za skoraj polovico.
Nekako mimo javnosti gre ponovna rast števila okužb z afriško prašičjo kugo pri divjih prašičih. Po podatkih, ki jih objavlja Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, je bilo na Madžarskem konec marca prijavljenih 414 okužb divjih prašičev z APK. V začetku aprila je število naraslo na 529, sredi aprila na 580 in po zadnjih objavljenih podatkih 26. aprila na 604. Nemški kmetijski mediji poročajo, da število okužb še naprej raste in samo v zadnjih treh dneh so ugotovili nove primere okužb. Po objavi podatkov in zemljevida se žarišče okužbe z APK ne širi in ostaja na vzhodu Madžarske. Kljub vsemu strokovnjaki opozarjajo na previdnost.

Fotografija je simbolična.
Silva Eory
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta