Člani Turističnega narodopisnega društva Razkrižje so kuhali pri sosedih

Maja Hajdinjak, Vestnik
26.07.2024 17:00

Na povabilo Občine Štrigova iz Hrvaške so se udeležili prireditve 2. Međimurska žlica. Sodelovalo je 28 ekip.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Člani TND Razkrižje so skuhali piščančjo obaro.
Občina Razkrižje

Člani Turistično narodopisnega društva (TND) Razkrižje so se na povabilo sosednje Občine Štrigova iz Hrvaške udeležili prireditve 2. Međimurska žlica. Na prireditvi, ki je potekala v okviru festivala Štrigovske noći, je sodelovalo skupno 28 ekip, ki so kuhale različne jedi na žlico. Dogodek sta organizirala Občina Štrigova in Turistična skupnost (TS) Občine Štrigova. Poudarek je bil na kuhanju jedi na žlico, ki so že skoraj utonile v pozabo. Razkriška ekipa je kuhala na čelu z novo predsednico društva Zinko Stojko, sodeloval pa je tudi nekdanji predsednik Stane Hozjan ob pomoči še drugih članov društva.

Lanskoletna prva izvedba Međimurske žlice je privabila 20 ekip, letošnja je z 28 ekipami presegla pričakovanja organizatorjev, ti so morali nekaj ekip celo zavrniti. Namen dogodka je v ospredje postaviti pozabljene domače jedi. Kot je za portal eMedjimurje povedal Josip Mikec iz TS Občine Štrigova, bi se prireditev že v naslednjem letu lahko preimenovala v Međimursko-štajersko-prekmursko žlico, saj ugotavljajo, da se je radi udeležujejo sosedje iz Slovenije. Skupno se je skuhalo okrog 500 litrov različnih jedi. Dišalo jo po različnih golažih in paprikaših, ričetu, piščančji obari (to so skuhali člani TND Razkrižje), bučni juhi, polnjeni papriki, bograču, bujti repi in še po čem. Ekipe so svoje jedi na koncu razdelile med obiskovalce.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta