(FOTO) Blaguško jezero v znamenju poletnih dni: Najprej Koruza fest, sledi Lucija Ćirović

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
08.08.2024 10:00

Plod dobrega sodelovanja med Falkensteinerjem in Občino Sveti Jurij ob Ščavnici oziroma tamkajšnjim turističnim društvom so prireditve ob jezeru. Prva k jezeru vabi že jutri.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kulisa primerna za glasbene, kulturne, zabavne dogodke. 
Sanja Verovnik

Odkar del Blaguškega jezera, kjer je restavracija in kamp, prevzel avstrijski velikan hotelskih storitev Falkensteiner, je dogajanje tam pestro kot že dolgo ni bilo. Avstrijci imajo posluh tudi za lokalne ponudnike, dobro sodelujejo tudi z Občino Sveti Jurij ob Ščavnici in tamkajšnjim turističnim društvom, ki ga vodi Jasna Tomažin, ki v Falkensteinerju vidi predvsem dobro priložnost za turistični razcvet celotne občine. Kot pravi, obiskovalcem nudijo veliko doživetij, poleg jezera, tudi mlin na veter, ki ga je najti nedaleč stran, na Stari Gori, in je nekakšen spomenik vaške kulturne dediščine v tem koncu Slovenije, cerkev Svetega Duha z  baročno notranjostjo in opremo iz 17. stoletja ter muzej s starim kmečkim in obrtniškim orodjem, ki je urejen v nekdanji šoli.

Prenovljena restavracija 
Sanja Verovnik
Blaguško jezero
Sanja Verovnik

Plod dobrega sodelovanja med enimi in drugimi so tudi poletni večeri, ki se obetajo ob Blaguškem jezeru oziroma v tamkajšnjem Falkensteiner Premium Camping Lake Blaguš, ki je zanimivo ne samo za goste kampa, temveč tudi za sprehajalce in ribiče, pa tudi kopalce, ki jih v teh vročih poletnih dneh ne manjka. Prvi od poletnih dni so bo zgodil že jutri, v petek, 9. avgusta, ko bo tam Koruza Fest. "Na njem bomo združili dve strasti: dobro glasbo in domačo, svežo pečeno koruzo," o dogodku, ki se bo začel ob 18. uri, pove Tomažinova, ki še dodaja, da bo poskrbljeno tudi za glasbeno popestritev - didžej bo vrtel glasbo iz vinilnih plošč, kar bo zagotovilo pravo vzdušje za sproščeno druženje ob idiličnem jezeru, kjer te dni ne manjka tako domačih kot tudi tujih gostov. 

Na jezeru ni nikoli dolgčas.
Sanja Verovnik

Že čez mesec dni pa bo Blaguško jezero v znamenju smeha, 7. septembra namreč tja prihaja Lucija Ćirović. Komičarka, igralka, lutkarica in prva slovenska ventrilokvistka bo s svojim stand up programom poskrbela, da bodo vaše trebušne mišice v polnem pogonu. Vstopnice za dogodek, ki se bo začel ob 19. uri, so na voljo v lokalu Teksas v Svetem Juriju ob Ščavnici ter na prizorišču uro pred dogodkom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta