Hotel Diana bo skušal k sodelovanju pritegniti lokalne poslovneže

​Timotej Milanov
22.01.2020 15:51

Direktor Boštjan Serec zaposlenim predstavil vizijo nadaljnjega poslovanja

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ta čas baje poslujejo normalno in bodo tudi obveznosti do delavcev sproti poravnali.
Aleš Cipot

Direktor družbe Hotel Diana Boštjan Serec je na zboru delavcev, na katerem so bili tudi predstavniki Sindikata gostinstva in turizma Slovenije, predstavil svojo vizijo nadaljnjega poslovanja podjetja. Med drugim je povedal, da pospešeno potekajo pogovori z lokalnimi podjetniki, ki bi se želeli vključiti v to zgodbo. Kot smo izvedeli, je izrazil še upanje, da se bodo vanjo vključili tudi zaposleni s svojimi predlogi.

Začetek prenove

Serec, ki je konec oktobra lanskega leta prevzel vodenje družbe, pravi, da je poslovanje podjetja v tem času kazalec, da so na pravi poti. O konkretnih imenih še ne želi govoriti, a potrjuje, da si prizadevajo, da bi se tudi lokalno gospodarstvo vključilo v prihodnji razvoj Hotela Diana. Medtem so v hotelu začeli delno prenovo bazenov in savn, po besedah Serca med drugim sanirajo strop v bazenskem delu in odpravljajo nekatere tehnične pomanjkljivosti v savnah. Prav tako bodo skušali prostorom nadeti nekoliko lepšo podobo.

Možnost veta

V Heti zadev ne komentirajo. Kot smo neuradno izvedeli, lahko Kostić v času, dokler posel ne bo tudi uradno zaključen, z vetom blokira morebitne odločitve vodstva družbe, s katerimi se ne bi strinjal. Izvedeli smo tudi, da naj ne bi bil zadovoljen s ceno, ki jo je Heta želela za objekt iztržiti na trgu. Nazadnje so za hotel želeli dobiti 1,8 milijona evrov in domnevno so že imeli dogovor s kupcem, ki ga je bil pripravljen kupiti po tej ceni, zaradi česar so si prizadevali za izpraznitev objekta, a so kasneje od te namere odstopili.
Serec nam je že pred časom tudi povedal, da naj bi bilo odprtih več možnosti nadaljnjega sodelovanja po Kostićevem vstopu v Heto. Ena od teh naj bi bil lastniški vstop ene od njegovih družb v Hotel Diana, možno pa je tudi, da bodo soboški družbi še naprej stavbo zgolj dajali v najem.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta