(INTERVJU) Simon Slokan: Želim vplivati na vrednostne sisteme

Andrej Bedek Andrej Bedek
02.09.2019 15:48

Vodenje inšpektorata za šolstvo in šport je prevzel donedavni visoki policijski uslužbenec iz Ljutomera, ki namerava s svojim znanjem prispevati k razvoju šolskega in športnega prostora.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Simon Slokan
Inšpektorat

Ljutomerčan Simon Slokan je bil za obdobje petih let imenovan za glavnega inšpektorja inšpektorata za šolstvo in šport, potem ko je šest mesecev že bil vršilec dolžnosti. Slokan je do zdaj prehodil karierno pot policista – od policista na Policijski postaji Gornja Radgona do vodje oddelka za javni red in mir na Generalni policijski upravi v Ljubljani. V prestolnico je poklicno odšel že leta 2005, med policijsko kariero pa je postal doktor pravnih znanosti. Ukvarjal se je z različnimi oblikami nasilja, najpogosteje z medvrstniškim nasiljem in nasiljem na športnih prireditvah.
Ob predlagani razrešitvi dosedanjega inšpektorja Tomaža Rozmana je minister Pikalo podčrtal, da išče novega inšpektorja z idejami oziroma vizijo. Je Simon Slokan kot glavni inšpektor inšpektorata za šolstvo in šport inšpektor z vizijo?
"V omenjenem okviru je vprašanje bolj namenjeno ministru. Vendar, glede na dejstvo, da sprašujete o tem mene, bom nekoliko subjektivno odgovoril, da je videti, da sem ta človek. Pred nastopom mandata sem ministru predstavil vizijo dela in razvoj inšpektorata v naslednjih letih. Glede na dejstvo, da me je podprl tako za vršilca dolžnosti kot tudi predlagal, da prevzamem inšpektorat za poln mandat, sem mnenja, da sem ga prepričal. Moram pa poudariti, da če ne bi bil sam prepričan, da sem pri vodenju omenjenega organa lahko uspešen, tega izziva ne bi sprejel. Gre namreč za pomemben organ v sestavi ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, ki ima in mora imeti pomembno vlogo v pedagoškem in vzgojnem procesu ter tudi v procesu športa - in to bo tudi ves čas moje temeljno vodilo."

Simon Slokan 
Luka Cjuha/dnevnik
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta