Kadrovske menjave v Splošni bolnišnici Murska Sobota: Kuhar Makoterjeva odstopila, zamenjal jo je Kovač

M. H.
12.04.2023 18:00

V soboški bolnišnici je prišlo do kadrovskih menjav. Odstopili sta strokovna direktorica in pomočnica direktorja za področje zdravstvene nege v Splošni bolnišnici Murska Sobota

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Manuela Kuhar Makoter razlogov za odstopno izjavo ne želi javno pojasnjevati. 
Jure Zauneker

Odstopili sta strokovna direktorica in pomočnica direktorja za področje zdravstvene nege v Splošni bolnišnici Murska Sobota Manuela Kuhar Makoter in Nataša Kreft. Svet zavoda je na nedavni zadnji seji na mesto strokovnega direktorja imenoval vršilca dolžnosti, in sicer Dušana Kovača, specialista kardiologije in vaskularne medicine. Za zasedbo te funkcije bo potreben javni razpis, postopek pa bo vodil svet zavoda.

Manuela Kuhar Makoter razlogov za odstopno izjavo ne želi javno pojasnjevati. 
Jure Zauneker

Roman Ratkai: Postopek še traja

Imenovanje pomočnika direktorja za področje zdravstvene nege je v pristojnosti direktorja bolnišnice, Roman Ratkai pa je o tem povedal, da postopek še poteka. Za zasedbo tega mesta naj bi po prepričanju nekaterih zaposlenih v bolnišnici največ možnosti imel Darko Horvat, diplomirani zdravstveni tehnik na internem oddelku, zdaj tudi predstavnik zaposlenih v svetu zavoda ter tudi župan Občine Kobilje. Kuhar Makoterjeva razlogov za podano odstopno izjavo ne želi javno pojasnjevati, Kreftova pa je dejala, da se je umaknila z namenom, da si nov direktor čim prej sestavi ekipo sodelavcev, s katerimi bo vodil bolnišnico. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta