Kdo bo novi strokovni direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota

Majda Horvat Majda Horvat
06.04.2021 17:10
Neuradno za morebitnega naslednika Daniela Grabarja kroži več imen zdravnikov in zdravnic, toda v prednosti za zdaj ni še nihče.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Splošna bolnišnica Murska Sobota 
Nataša Juhnov

Danes je v Večeru objavljen razpis za prosto mesto strokovnega direktorja murskosoboške bolnišnice. Rok za prijavo je petnajst dni od objave. O novem strokovnem direktorju bo svet zavoda odločal na seji, ki bo predvidoma 28. aprila, kandidati pa bodo o izbiri obveščeni v tridesetih dneh od razpisa, a najpozneje 5. maja.

V javnosti se pojavlja več imen zdravnikov in zdravnic iz bolnišnice, ki naj bi zasedli prosto mesto, omenja se tudi zdravnica, ki naj bi prišla iz Maribora, toda v prednosti za zdaj ni nobeden od njih. Da se o kandidaturi pogovarja z več zdravniki, je potrdil tudi sedanji strokovni direktor Daniel Grabar, ki maja prevzema vodenje zavoda kot direktor. Želi si, da bi bilo število prijavljenih na razpis čim večje in s tem večja možnost izbire. Čeprav Grabar tega javno ne pove, pogovori s potencialnimi kandidati, ki bi lahko uspešno vodili strokovno delo bolnišnice, so, tudi njihovo nagovarjanje, saj zagretosti za prevzem te odgovorne funkcije, za katero se pogodba sklepa za štiriletni mandat, ni. Postopek imenovanja strokovnega direktorja bolnišnice se razlikuje od postopka imenovanja direktorja bolnišnice, prav tako je drugače glede pristojnosti odločanja. Prejete vloge na razpis za prosto mesto strokovnega direktorja odpre in pregleda komisija, ki jo imenuje svet zavoda. Kandidati, ki izpolnjujejo razpisne pogoje, se nato predstavijo strokovnemu svetu bolnišnice. Ta izbere najprimernejšega kandidata, enako mnenje poda tudi direktor bolnišnice. Izbranega kandidata potem direktor predlaga svetu zavoda v potrditev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta