Končana zgodba velike Mure

Janko Votek Janko Votek
08.07.2019 17:41

Državna pomoč držala podjetje pri življenju le dve leti

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Z novim podjetjem Arum in prezaposlitvijo delavcev si je Dušan Gomboc ustvaril navidezno zdrav temelj za razvoj podjetja.
Nataša Juhnov

S stečajem Aruma se zapira zadnje poglavje velike Mure. Propad Aruma ni nobeno presenečenje, gre zgolj za zaključek žalostne zgodbe Aha Mure. Ob njenem stečaju je bila ustvarjena fama o tako imenovanem zdravem jedru, ki ga je treba ohraniti pri življenju. Za tem je stal sedanji lastnik in direktor Aruma Dušan Gomboc. Stečajni upravitelj Stevo Radovanović je zgodbi verjel in jo tudi podpiral. Toda iz prvega poročila stečajnega upravitelja, v katerem so bili (zavestno ali pa pomoti) objavljeni poslovni partnerji zdravega jedra, obseg sklenjenih poslov in dosežena cena, je bilo jasno, da zdravo jedro posluje z izgubo.

Z novim podjetjem Arum in prezaposlitvijo delavcev si je Dušan Gomboc ustvaril navidezno zdrav temelj za razvoj podjetja.
Nataša Juhnov
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta